Saturday , July 13 2024

Coca-Cola, Pepsi, McDonald’s și Starbucks părăsesc Rusia

Ultimii giganți occidentali rămași în Rusia  și foarte criticați pentru asta, Coca-Cola, Pepsi, McDonald’s și Starbucks, au anunțat, marți seară, că își suspendă activitățile, după mai multe zile în care au refuzat să facă acest pas, confruntându-se cu presiune publică, relatează BBC.

„Inimile noastre sunt alături de oameni care îndură efectele nedrepte ale acestor evenimente tragice din Ucraina”, a transmis compania americană Coca-Cola. Recent, compania s-a confruntat cu presiuni mari pe rețele sociale să se retragă de pe piața rusească, iar hashtag-ul #BoycottCocaCola a început să fie tot mai distribuit pe Twitter.

La scurt timp, și Pepsi-Cola a anunțat că își încetează vânzările în Rusia, afirmând însă că va continua să comercializeze produse esențiale, precum lapte și alte produse lactate și hrană pentru copii în această țară.

De asemenea, și Starbucks a anunțat, miercuri, că va închide temporar toate cafenelele situate în Rusia. Este vorba în total de 132 de cafenele, potrivit Le Figaro. Compania a anunțat că va opri și expedierea produselor lor.

Iar McDonald’s a declarat că închide temporar toate cele 850 de restaurante ale sale din Rusia, ca răspuns la invazia Ucrainei de către țară. Compania a anunțat că va continua să-și plătească cei 62.000 de angajați din Rusia.

Zilele trecute, alte companii mari și-au anunțat, de asemenea, plecarea din Rusia, inclusiv Mastercard și Visa.

Vezi si

Elevii care nu au trecut examenul de Bacalaureat au la dispoziție peste 6.000 de locuri de muncă  

Peste 6.000 de locuri de muncă sunt disponibile, în acest moment, pentru cei care nu …