Tuesday , April 23 2024

Bugetul pentru Diaspora, dublat în comisii

bani

Bugetul MAE, care include fondurile pentru românii de pretutindeni, a fost aprobat, miercuri, de comisiile de buget, fiind adoptat un amendament prin care se dublează bugetul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, scrie Mediafax.

Bugetul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a fost dublat, miercuri, după ce comisiile reunite de buget au adoptat un amendament al deputatului Ana Birchall.

În cadrul dezbaterilor privind bugetul total al MAE, deputatul Ana Birchall a propus un amendament privind sprijinirea activităţii românilor de pretutindeni şi a organizaţiilor reprezentantive ale acestora cu 5 milioane de lei.

Membrii comisiilor au aprobat acest amendament, având şi acordul ministrului Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, astfel că bugetul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni din cadrul MAE a fost dublat, propunerea iniţială fiind de 4,9 milioane de lei.

Mai mult pe  Mediafax.

Vezi si

Operatorii de transport rutier de mărfuri spun că au pierdut 2, 55 miliarde de euro în 2023, din cauza întârzierilor de la frontiere

Industria de transport rutier de mărfuri a pierdut anul trecut 2,55 miliarde de euro din …