Thursday , February 9 2023

British Petroleum sfideaza sanctiunile si face mari afaceri cu Rusia

BP

Desi Uniunea Europeana a impus sanctiuni Moscovei, punand pe lista neagra multi oameni de afaceri rusi dupa anexarea Crimeii, iata ca puternica firma britanica British Petroleum sfideaza masurile impotriva Rusiei si face mari afaceri cu Rosneft.

Firma ruseasca Rosneft a semnat un al doilea acord important cu British Petroleum, potrivit The Moscow Times.

Acordul s-a incheiat cu toate ca directorul executiv al Rosneft, Igor Sechin si un apropiat al presedintelui rus, Vladimir Putin, este vizat de sanctiunile recente ale UE si SUA.

Acordul dintre BP si Rosneft a fost semnat la Khabarovsk in Orientul Indepartat din Rusia, in prezenta directorului executiv al British Petroleum, Bob Dudley.

Intelegerea prevede furnizarea de catre Rosneft companiei britanice de pana la 12 milioane de tone de produse petroliere.

Aceasta afacere presupune plata in avans a cel putin 1,5 miliarde de dolari de catre firma britanica, prin intermediul unor institutii financiare internationale.

Semnarea acestui acord vine dupa ce in urma cu o luna, BP si Rosneft au parafat o alta tranzactie de explorare in comun a resurselor petroliere din Rusia.
CEO al Rosneft, Igor Sechin este unul dintre mai multi oficiali rusi, carora le-a fost interzisa viza de calatorie in urma sanctiunilor impuse de SUA.

Anul trecut, Rosneft a anuntat afaceri in valoare de mai mult de 15 miliarde de dolari pentru vanzarea de petrol si alte produse catre BP. (ziare.com)

Vezi si

Guvernul va acorda crescătorilor de vaci de lapte 73 euro/animal

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat miercuri, la finalul ședinței de la …