Monday , January 24 2022

Au reînceput plățile pe Măsura 2, ajutorul de stat pentru firmele afectate de pandemie 

Ministerul Economiei anunță că au reînceput plățile pe Măsura 2 de ajutor de stat pentru firmele afectate de pandemia de COVID-19.

Este vorba despre măsura privind capitalul de lucru pentru IMM-uri.

Poziția până la care au fost notificate dosarele și trimise la plată, în cazul în care au fost declarate admise, este 4.500, din 22.226 de firme înscrise pentru ajutor în această schemă, anunță Ministerul Economiei, care precizează că plăţile se fac în ordinea în care s-au înscris potențialii beneficiari.

Ministerul acuză că în 2020 fondurile pentru Măsura 2 au fost majorate de la 265 de milioane de euro, din fonduri europene, la 765 de milioane de euro din fonduri UE, „fără a exista un contract de finanțare care să acopere acea sumă”, și că au fost făcute „mai multe acțiuni de deblocare a resurselor”.

De asemenea, întârzierea plăților a fost cauzată și de adoptarea târzie a Bugetului 2021, în 9 martie, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul face apel la beneficiari să grăbească semnarea contractelor de finanțare admise, având în „vedere că au doar 20 de zile la dispoziție pentru acest lucru după primirea notificări”, avertizează Ministerul Economiei.

De asemenea, a fost publicată lista integrală a tuturor aplicanților pentru măsurile 1 și 2, împreună cu statusul la zi.

Vezi si

Daniel Cadariu: Ministerul Turismului a virat 1,13 miliarde lei pentru plata celei de -a doua prorate aferente schemei de ajutor HoReCa

Ministerul Antreprenoriatului și Turismului a virat joi fondurile în valoare de peste 1,133 miliarde lei …