Friday , September 30 2022

Angajaţii Mechel protestează in faţa Guvernului

protest mechel

Angajaţii fostelor combinate Mechel protestează, joi, in Piaţa Victoriei din Capitală, in faţa sediului Guvernului. Oamenii au plecat incă de aseară din Câmpia Turzii pentru a ajunge la mitingul programat să inceapa la ora 10:00, in faţa sediului firmei Nikarom, cea care a cumpărat combinatele.

Protestul de la Nikarom este programat sa se desfasoare intre orele 10:00 si 12:00, iar cel din Piata Victoriei intre 12:00 si 14:00, insa un grup de protestatari se afla deja la aceasta ora in fata sediului Executivului.

Muncitorii din Campia Turzii sunt nemultumiti de neplata salariilor compensatorii, dupa ce peste 700 de oameni si-au pierdut locurile de munca numai in acest an. In urma cu doua saptamani, ei au primit doar cate 900 de lei din cele trei salarii promise.

Surse din cadrul societatii au declarat ca productia va reincepe din 10 aprilie, cu 183 de angajati, din cei 363 cati mai are firma. Restul vor ramane acasa si vor primi 75% din salariu.

Alaturi de muncitorii de la Campia Turzii vor ajunge astazi si alti colegi de-ai lor, care lucreaza la celelalte combinate Mechel din tara, printre care cei din Caras-Severin sau Târgovişte.

Vezi si

Isărescu: Nu am avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă cu prețul la energie decât să punem un tampon, cursul de schimb

Banca Națională a României nu a avut altă soluție de a tempera ce se întâmplă …