Monday , February 6 2023

67% dintre managerii români cred că economia naţională se va înrăutăţi în următorul an 

Aproape trei sferturi dintre managerii români cred că economia naţională are perspective negative şi că urmează o perioadă de înrăutăţire, potrivit celui mai recent studiu Confidex realizat de Impetum Group.

„Circa 67% dintre manageri consideră că economia naţională se va înrăutăţi în următorul an, iar 92% cred că inflaţia va creşte”, a spus Andrei Cionca, CEO Impetum Group. Indicele care indică încrederea managerilor în economie, calculat de Confidex, a ajuns la 41, o scădere semnificativă faţă de ediţia anterioară, când era 47.

„Acest indicator reflectă atât efectele accenturării pandemiei, cât şi criza materiilor prime în ceea ce priveşte aprovizionarea, costurile materiilor prime, costurile cu utilităţile, inflaţia, criza forţei de muncă, instabilitatea politică, aspecte care nu existau la începutul pandemiei”, a spus Alina Bîrsan, responsabilă de realizarea studiului Confidex.

Iniţiat la scurt timp de la debutul pandemiei cu scopul de a oferi o radiografie reală a economiei actuale, Confidex a împlinit un an de când măsoară încrederea managerilor ro­mâni în economie. În cele patru edi­ţii anterioare ale Confidex, peste 1.500 de mana­geri din companii care însumează peste 150.000 de angajaţi au răspuns chestionarelor.

Indicele Confidex a fluctuat de-a lungul celor cinci trimestre, de la o valoare de 40 la începutul pandemiei la o valoare de 47 după un an şi din nou la 41 în prezent. (Mediafax)

Vezi si

Cadariu, despre turiști în România: În decembrie, aproape la același nivel cu cel dinaintea pandemiei

Fiecare român poate fi ambasadorul țării noastre și fiecare dintre noi își poate convinge confrații …