Sunday , April 28 2024

Băsescu: Nava e la cheu, în port sigur. Mulţumesc Guvernelor Boc, Ungureanu, Ponta

basescu-ponta

Preşedintele Traian Băsescu a ţinut să mulţumească vineri Guvernelor conduse de Emil Boc, Mihai-Răzvan Ungureanu şi Victor Ponta pentru situaţia în care se află România, în prezent, din punct de vedere economic. “Nava e la cheu, în port sigur” a spus şeful statului, referindu-se la situaţia economică a României.
Traian Băsescu a prezentat vineri seara, într-o conferinţă de presă, situaţia economică a ţării din anul 2008 şi până în prezent, făcând referire la perioada de criză căreia România a trebuit să-i facă faţă după 2010. “Nava e la cheu, în port sigur”, a prezentat el în mod plastic situaţia actuală. Pentru acest fapt, şeful statului le-a mulţumit celor trei guverne care s-au succedat Boc, Ungureanu şi Ponta.
“Am trăit cu toate cele trei guverne şi încerc să dau fiecăruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul naţional deasupra interesului de partid şi practic şi-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al ţării, pentru a da şanse la reluarea dezvoltării, pentru a reda românilor demnitatea. O ţară care împrumută bani de la Fond ca să-şi plătească salariile cu pensiile nu e o ţară cu cea mai bună reputaţie”, a spus şeful statului.
“Guvernul Ungureanu are meritul pentru că nu a afectat parcursul de recuperare a dezechilibrelor şi acelaşi lucru este valabil pentru Guvernul Ponta. (…) Mi-a fost teamă că din mai, de când a preluat guvernarea, Guvernul Ponta ar fi putut să ia măsuri populiste, excesive, care să strice din nou echilibrele, în perspectiva alegerilor din decembrie. Nu a făcut-o şi de aceea consider că şi-a adus o contribuţie la atingerea rezultatelor de astăzi”, a adăugat Traian Băsescu.

Vezi si

Aproape 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica duminică, de Florii

Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, …