Tuesday , April 30 2024

Individul care a înşelat un sucevean dându-se drept directorul DGASPC Suceava a fost prins

arestat

Poliţiştii suceveni au reuşit să-l prindă pe Paul Costân, cel care a înşelat un bărbat din Valea Moldovei, dându-se drept directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava u individul a reuşit să ia de la sucevean suma de 590 de lei, el fiind arestat de încă 16 ori pentru comiterea unor fapte de acest gen

Miercuri, 10 aprilie, în continuarea cercetărilor efectuate de Poliţia Municipiului Suceava, privind reclamaţia de înşelăciune comisă de autori necunoscuţi la 3 aprilie 2013, parte vătămată fiind Vasile M., din comuna Valea Moldovei, în urma activităţilor investigative efectuate, suspectul a fost identificat ca fiind Paul Costân, de 62 de ani, din comuna Dumeşti, judeţul Iaşi.
Reamintim că la data de 03.04.2013, ora 13.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de Vasile M., de 50 de ani, din comuna Valea Moldovei, cu privire la faptul că în timp ce se afla în curtea unei Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din municipiul Suceava a fost acostat de un bărbat care s-a prezentat ca fiind directorul instituţiei şi care l-a înşelat cu suma de 590 de lei. Din verificările efectuate de agenţi a reieşit că în data de 3 aprilie 2013, reclamantul a mers în Suceava, însoţit de cumnatul său Nicolae L., din Valea Moldovei, pentru a se interesa cu privire la condiţiile acordării unei pensii de handicap şi demersurile ce trebuiesc făcute în acest sens, deoarece în cursul anului 2012 a suferit o operaţie de tumoare canceroasă şi ar trebui să beneficieze de un ajutor social.
~n jurul orei 12.30, în timp ce era în curtea DGASPC, a fost abordat de un bărbat, de aproximativ 60 de ani, care s-a recomandat drept directorul instituţiei şi care după ce a aflat motivul prezenţei sale în acel loc s-a oferit să-l ajute. După ce i-a cerut lui Nicolae L. să îi aştepte, falsul director i-a solicitat lui Vasile M. să meargă împreună la o Policlinică, unde i-a cerut suma de 590 de lei pentru a achita o taxă şi un cupon de pensie. După primirea banilor, individul a intrat în unitatea medicală, de unde s-a întors în scurt timp, i-a dat înapoi cuponul şi i-a spus să se întoarcă la DGASPC pentru a ridica o adeverinţă de la secretara sa, cu care ar fi discuta deja. Vasile M. a mers la DGASPC unde în urma discuţiilor purtate cu angajaţii instituţiei şi-a dat seama că a fost înşelat, motiv pentru care s-a întors la Policlinică unde l-a căutat pe presupusul director care nu mai era de găsit.
În data de 10 aprilie 2013 Paul Costân, a fost prins şi audiat declarând că a fost arestat de 16 ori pentru comiterea de înşelăciuni cu atribuirea de calităţi oficiale. În baza probelor administrate s-a dispus începerea urmării penale, faţă de Paul C., pentru comiterea unui act material de înşelăciune, s-a luat măsura reţinerii învinuitului pe timp de 24 ore şi a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava. Acesta a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă, magistraţii dispunând arestarea preventivă a lui Paul Costân pentru 29 zile sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune. (C.Z.)
 

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …