Tuesday , April 30 2024

Guvernul va impozita si cupoanele acordate gratuit persoanelor fizice pentru reduceri de preturi

Cupoanele acordate în prezent gratuit persoanelor fizice de c\tre firme [i magazine sub forma bonurilor de valoare, pentru achizi]ionarea de produse la un pre] redus, vor fi impozitate de Guvern, prin scoaterea acestora din categoria veniturilor neimpozabile.

Impozitarea acestor cupoane va fi reglementat\ printr-o nou\ modificare a Codului Fiscal.

În prezent, contravaloarea cupoanelor ce reprezint\ bonuri de valoare acordate gratuit persoanelor fizice reprezint\ venituri neimpozabile.

Potrivit unui proiect de ordonan]\ de urgen]\ pentru modificarea Codului Fiscal, prevederile referitoare la neimpozitarea contravalorii acestor cupoane vor fi abrogate.

Cuponul de valoare este un instrument de promovare a vânzarilor unei firme, constând într-un bon de valoare care d\ posesorului dreptul s\ beneficieze de o reducere de pre] la cump\rarea unui produs în toate punctele de vânzare unde se g\se[te produsul sau numai în magazinele participante la promo]ie.

Cupoanele pot fi acordate direct la casa magazinului sau primite în cutiile po[tale, prin intermediul presei specializate, prin mailing sau odat\ cu ambalajul produsului.

Vezi si

Unde merg românii în minivacanța de 1 mai și Paști?

Pentru minivacanța de 1 mai și Paște, Londra este destinația cea mai populară, iar Milano …