Saturday , May 4 2024

ALEGERI în ITALIA: Berlusconi pierde, coaliţia de centru-stânga este pe primul loc

Pier-Luigi Bersani conduce coalitia de centru-stanga

Coaliţia de centru-stânga este pe primul loc după scrutinul legislativ anticipat din Italia, conform sondajelor de tip exit-poll anunţate după închiderea urnelor.

Coaliţia de centru-stânga, condusă de Pier Luigi Bersani, este creditată cu un scor cuprins între 34 şi 38% , conform unui sondaj realizat de Institutul Piepoli la comanda RAI.

Coaliţia de centru-stânga este formată din Partidul Democrat, Stânga-Ecologie-Libertate, Centrul Democrat şi Südtiroler Volkspartei (Svp).

Pe locul doi este coaliţia de centru-dreapta, condusă de Silvio Berlusconi, cu 28-32%, potrivit datelor prezentate de Corriere della Sera.

Coaliţia de centru-dreapta este formată din Poporul Libertăţii, Liga Nordului, Fraţii Italiei, Dreapta, Marele Sud – MPA, Acordul Popular, Liberi pentru o Italie Egală, MIR şi Partidul Pensionarilor.

Mişcarea populistă Cinci Stele, a lui Beppe Grillo, ar fi obţinut, potrivit sondajului, între 19 şi 21% din voturi.

Coaliţia premierului tehnocrat în exerciţiu Mario Monti este creditată cu 9%. Coaliţia este formată din Alegerea Civică – Monti pentru Italia, Uniunea de Centru şi partidul Viitor şi Libertate.

Vezi si

Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu

Reprezentanții Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu. Ei analizează propunerea făcută în cadrul …