Tuesday , April 30 2024

Tigari de contrabanda depistate la Izvoarele Sucevei

N poli]i[tii de frontier\ suceveni au depistat `n trafic un cet\]ean din jude]ul Arad care transporta aproximativ 3.000 pachete de ]ig\ri  de provenien]\ ucrainean\, care urmau s\ fie comercializate pe pia]a neagr\ `n vederea ob]inerii de profit ilicit n `ntreaga cantitate de ]ig\ri, `n valoare de aproximativ 13.000 lei, a fost ridicat\ `n vederea confisc\rii, iar persoanei `n cauz\ poli]i[tii de frontier\ i-au `ntocmit acte premerg\toare sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de contraband\

~n ziua de 14 octombrie, poli]i[tii de frontier\ din cadrul Sectorului Poli]iei de Frontier\ (SPF) Izvoarele Sucevei, `n cadrul unei ac]iuni desf\[urate pe linia combaterii contrabandei de ]ig\ri, au oprit pentru control pe raza comunei Moldova Suli]a, un autoturism „VW Caravelle”, condus de Costan M., de 57 ani, cu domiciliul `n comuna T`rnova, jude]ul Arad.
Dup\ controlul documentelor de c\l\torie poli]i[tii de frontier\ au trecut la verificarea autovehiculului, ocazie cu care au descoperit `n interiorul acestuia o important\ cantitate de ]ig\ri. Autoturismul `n cauz\ a fost condus la sediul SPF Izvoarele Sucevei, unde `n urma inventarierii cantit\]ii de ]ig\ri a rezultat un num\r de 2.960 pachete de ]ig\ri (1960 marca „Viceroy” [i 1.000 marca „Monte Carlo”), de provenien]\ ucrainean\, pentru care [oferul nu de]inea documente legale de provenien]\. „~ntreaga cantitate de ]ig\ri, `n valoare de 12.640 lei, a fost ridicat\ `n vederea confisc\rii, iar lui Costan M. poli]i[tii de frontier\ i-au `ntocmit acte premerg\toare sub aspectul s\v=r[irii infrac]iunii de contraband\, acte ce urmeaz\ s\ fie prezentate Parchetului de pe l=ng\ Judec\toria C=mpulung Moldovenesc `n vederea atribuirii num\rului unic. Totodat\ autoturismul marca „VW Caravelle”, a fost indisponibilizat la sediul SPF Izvoarele Sucevei `n vederea continu\rii cercet\rilor”, a precizat ofi]erul de rela]ii publice al Inspectoratului Jude]ean al Poli]iei de Frontier\ (IJPF) Suceava, comisar Ilie Poroch – Seri]an. (D.P.)

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …