Tuesday , April 30 2024

Eleva olimpica ranita in tabara la Busteni a murit

O elevă olimpică, în vârstă de 13 ani, aflată în tabără, la Buşteni, a fost dusă la spital în stare critică, marţi, după ce ar fi căzut de la etajul vilei unde era cazată. Tabăra era organizată de o asociaţie nonprofit, fără a fi autorizată de Ministerul Educaţiei. Elevii ar fi fost însoţiţi doar de un profesor pensionar. După mai multe ore critice, eleva a murit aproape de miezul nopţii.
Potrivit reprezentanţilor Seviciului de Ambulanţă Prahova, fata a fost găsită în hipotermie severă, având temperatura corpului de 19,5 grade. Ea a fost transportată la Centrul de primiri urgenţe al Spitalului Sinaia, unde medicii au încercat să o resusciteze. Din păcate, cu puţin timp înainte de miezul nopţii, eleva a decedat.
Fata ar fi stat în zăpadă foarte mult, încă din cursul nopţii, ambulanţa fiind solicitată la faţa locului la ora 7.28 şi ajungând în jurul orei 7.40, când medicii au început şi manevrele de resuscitare.
Fata era cazată într-o vilă din Buşteni, unde se află în tabără elevi din mai multe localităţi ale ţării.
Conform surselor citate, ea a fost găsită căzută în zăpadă de către colegi, Poliţia neputând preciza încă dacă a fost vorba despre un accident sau dacă fata s-a aruncat de la etajul vilei, cercetările fiind în desfăşurare.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Prahova, Daniel Radu, fata se afla în tabără împreună cu mai mulţi elevi olimpici la matematică. Reprezentantul Poliţiei a precizat că fata este din Bucureşti.
Şeful Inspectoratului şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, a spus că tabăra de matematică era organizată de o asociaţie nonprofit, fără a avea niciun fel de autorizaţie de la Ministerul Educaţiei.
Horia Toma a spus că, din informaţile pe care le are de la Poliţie Buşteni şi de la Poliţie Judeţeană, copiii aflaţi în acea tabără ar fi fost însoţiţi de un singur profesor pensionar.
Eleva era cazată, din 3 ianuarie, alături de alţi aproximativ 15 copii olimpici, la Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei.

Vezi si

Codul silvic, adoptat de Senat

Senatul a adoptat, luni, cu numeroase amendamente, proiectul de lege privind Codul silvic, iniţiat de …