Saturday , May 4 2024

Inca unul dintre complicii lui Ghita Ignat, arestat preventiv pentru 29 de zile

Sergiu Nicolae Ceau[u a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pentru s\v=r[irea a mai multor infrac]iuni privind comer]ul electronic n b\rbatul `n v=rst\ de 37 de ani face parte din gruparea lui Ghi]\ Ignat care a reu[it s\ efectueze mai multe retrageri frauduloase din ATM – uri, cre=nd o pagub\ de 500.000 de dolari australieni n Ceau[u zis [i Doctorul se afl\ `n Penitenciarul Boto[ani tot pentru infrac]iuni de acest gen n prima grupare a lui Ceau[u a reu[it s\ cauzeze un prejudiciu de 700.000 de euro

Ieri, la Tribunalul din Suceava a fost adus Sergiu Nicolae Ceau[u (foto), zis Doctorul, de 37 ani, din municipiul Suceava cu propunere de arestare preventi v\. Magistra]ii suceveni au decis arestarea preventiv\ a acestuia pe o perioad\ de 29 de zile pentru s\v=r[irea infrac]iunilor de “constituire a unui grup infrac]ional organizat”,”complicitate la falsificarea instrumentelor de plat\ electronic\”,”complicitate la acces f\r\ drept la un sistem informatic” [i ”transmiterea ilegal\ de date informatice”. Ceau[u este unul dintre complicii lui Ghi]\ Ignat, lupt\torul de arte mar]iale sucevean care este cunoscut sub pseudonimul “Ursul Carpatin” `n dosarul de criminalitate informatic\.
Cei doi `mpreun\ cu alte [apte persoane au creat o grupare prin care au fraudulat peste 700 de carduri bancare. Ghi]\ Ignat se ocupa de montarea de dispozitive de skimming la bancomate din ora[ele de pe coasta de est a Australiei (Sidney, Melbourne etc.) în vederea ob]inerii datelor cardurilor bancare, clon\rii acestora [i retragerii frauduloase de numerar. Sergiu Nicolae Ceau[u, acesta din urm\ fiind “specialistul” în fabricarea carcaselor de plastic necesare activit\]ilor de skimming, care interac]iona [i independent de ceilal]i membri ai grup\rii investigate în prezenta cauz\ cu diverse alte persoane din toat\ ]ara având preocup\ri asem\n\toare. În perioada iunie-septembrie 2010 gruparea a retras, în mod fraudulos, aproximativ 149.000 dolari australieni pe teritoriul acestui. S-a stabilit de asemenea, c\ au fost f\cute retrageri frauduloase [i de la ATM – uri din Malaiezia [i Marea Britanie, totalizând aproximativ 16.000 dolari australieni. Prejudiciul total estimat pân\ la acest moment, este de aproximativ 500.000 dolari australieni.
Sergiu Nicolae Ceau[u se afl\ `n Penitenciarul Boto[ani pentru o alt\ infrac]iune privind comer]ul electronic. Individul de 37 de ani a creat cu alte 11 persoane o grupare care efectua tot activit\]i de skimming. Inculpa]ii, cu v=rste `ntre 29 [i 44 de ani, au ac]ionat pe teritoriile Rom=niei [i Olandei efectu=nd retrageri de numerar frauduloase din ATM-uri de pe teritoriul Republicii Dominicane. Prejudiciul creat de fosta grupare a lui Ceau[u a fost de 700.000 de euro. Activitatea acestora a fost stopat\ `n 2008 de procurorii DIICOT Bac\u care au colamorat cu ofi]erii US Secret Service, reprezentan]ii American Expres, EUROJUST [i autorit\]ile judiciare olandeze. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …