Saturday , May 4 2024

Liderul sucevean al Partidei Romilor si-a dat demisia din Consiliul Judetean, unde era consilier PDL

 


Gestul [i declara]iile destul de sincere ale lui Virgil Pohoa]\ au fost primite cu aplauze de consilierii de la Putere [i din Opozi]ie n liderul consilierilor jude]eni ai PDL, Vasile Ilie, ne-a declarat c\ substratul acestei demisii a lui Virgil Pohoa]\ const\ `n parteneriatul `ncheiat cu aproape o lun\ `n urm\, la nivel na]ional, dintre Partida Romilor – Pro Europa [i USL
Liderul sucevean al Partidei Romilor – Pro Europa, Virgil Pohoa]\, [i-a dat demisia din Consiliul Jude]ean (CJ) Suceava, unde a fost ales pe listele PDL. El a f\cut anun]ul la final de [edin]\ extraordinar\ a deliberativului jude]ean sucevean.
Virgil Pohoa]\ era unul din cei 15 consilieri jude]eni ai PDL. El a venit la [edin]\ [i a participat al\turi de ceilal]i colegi de-ai s\i, vot=nd proiectele de pe ordinea de zi. La final, c=nd s-a trecut la a[a numitul punct „Diverse”, Virgil Pohoa]\ a spus c\ dore[te s\ demisioneze, motiv=ndu-[i gestul prin faptul c\ `n calitate de consilier jude]ean nu a putut face nimic pentru minoritatea pe care o reprezint\.
„Nu am nimic de repro[at cuiva. Am avut un parteneriat politic cu PDL pe care vreau s\ `l respect, dar v\d c\ nici nu am multe [anse ca s\ fac ceva pentru etnia mea”, a spus Virgil Pohoa]\. El a spus c\ prefer\ s\ demisioneze pe motiv c\ „are s=nge ro[u”, spun=nd c\ este ca un fel de comunist [i nu dore[te s\ fie ipocrit [i s\ i se repro[eze mai t=ziu c\ a ocupat un loc de consilier jude]ean f\r\ s\ mai colaboreze cu cei care l-au ajutat s\ ajung\ acolo. Virgil Pohoa]\ a prezentat demisia `n scris at=t pre[edintelui CJ Suceava, C\t\lin Nechifor, c=t [i liderului consilierilor jude]eni ai PDL, Vasile Ilie. Gestul lui Virgil Pohoa]\, dar [i declara]ile sale destul de sincere au fost primite cu aplauze la fel de sincere din partea consilierilor din ambele tabere. C\t\lin Nechifor nu a vrut s\ comenteze situa]ia [i i-a urat s\n\tate lui Virgil Pohoa]\. ~ntrebat cu privire la aceast\ plecare a lui Virgil Pohoa]\, Vasile Ilie a vrut s\ precizeze c\ demisia liderului jude]ean al Partidei Romilor – Pro Europa din func]ia de consilier jude]ean ar putea s\ aib\ ca dedesubt faptul c\, la nivel na]ional, cu aproape o lun\ `n urm\, s-a decis ca s\ se `ncheie o colaborare `ntre Partida Romilor – Pro Europa [i USL. De altfel, `n [edin]a de vineri a CJ Suceava, Virgil Pohoa]\ a ]inut s\ sublinieze c\ a demisionat tocmai ca s\ nu se spun\ apoi c\ este traseist, a[a cum au f\cut al]i parlamentari care au ajuns pe func]ie sprijini]i de PDL [i care apoi au tr\dat. Din nou aceast\ declara]ie a primit aplauze. Din c=te se pare, locul r\mas vacant dup\ plecarea lui Virgil Pohoa]\ va fi luat de democrat-liberalul Doru Slevoac\, acesta din urm\ fiind consilier jude]ean [i `n mandatul 2008 – 2012, tot din partea PDL. (D.P.)

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …