Sunday , May 5 2024

Comisia Europeana, preocupata de viteza deciziilor luate de USL

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Pia Ahrenkilde Hansen, a declarat marți că CE este în continuare preocupată de rapiditatea și de consecințele deciziilor luate săptămâna trecută în România.

”Am luat notă de faptul că CCR a confirmat că Parlamentul a utilizat proceduri corecte în decizia de suspendare a președintelui Băsescu (…) E prematur să facem o analiză completă a acestei decizii și a evenimentelor care au precedat-o. Așteptăm reuniunea de joi (n.r.-dintre președintele CE, Jose Manuel Barroso și premierul Victor Ponta) pentru a primi explicații”, a declarat Pia Ahrenkilde Hansen, întrebată de decizia Curții Constituționale de luni care a constatat că procedura privind suspendarea din funcţia de Preşedinte al României a lui Traian Băsescu a fost respectată.

Purtătorul de cuvânt al CE a mai precizat că Bruxelles-ul are încă unele întrebări privind independența CCR și a puterii judiciare din România și că este ”în continuare preocupat de rapiditatea și de consecințele deciziilor luate săptămâna trecută în România”.

Vezi si

Rusia îl pune pe președintele ucrainean Zelenski pe lista persoanelor căutate

Rusia a deschis un dosar penal împotriva președintelui ucrainean Volodimir Zelenski și l-a pus pe …