Thursday , May 2 2024

Tony Curtis a murit la vârsta de 85 de ani

Actorul american Tony Curtis, în vârstă de 85 de ani, a murit în reşedinţa sa din Statele Unite, informează bbc.co.uk.
Tony Curtis a murit, în somn, în reşedinţa sa din Statele Unite, potrivit postului ABC News, care citează surse apropiate familiei.
Actorul american, starul din filmul “Unora le place jazz-ul/ Some Like It Hot”, suferea în ultimii ani de bronhopneumopatie obstructivă cronică.
Tony Curtis s-a aflat la un pas de moarte în decembrie 2006, din cauza unei pneumonii galopante şi a petrecut câteva zile în comă. În ultimii ani, actorul putea să meargă doar pe distanţe scurte şi se deplasa de obicei cu ajutorul unui scaun cu rotile.
Tony Curtis a fost căsătorit de cinci ori şi a avut o aventură cu Marilyn Monroe, partenera sa din filmul “Unora le place jazz-ul”. Tony Curtis a primit o nominalizare la premiile Oscar în 1959 pentru rolul din lungmetrajul “Lanţul/ The Defiant Ones” în care a jucat alături de Sidney Poitier.
Tony Curtis a jucat în peste 140 de filme turnate la Hollywood, a apărut pe coperta albumului “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club” al trupei The Beatles şi a asigurat vocea personajului “Stony Curtis” din serialul de televiziune “Familia Flintstone”.
Actorul american are şase copii, fiind tatăl actriţelor Jamie Lee Curtis şi Kelly Curtis. În 1994, fiul său Nicholas a murit din cauza unei supradoze de heroină, la vârsta de 23 de ani.

Vezi si

Jerry Seinfeld: Stânga radicală și prostiile Political Correctness aduc sfârșitul comediei

Jerry Seinfeld, actorul în vârstă de 70 de ani, a susținut, în cadrul unui interviu …