Tuesday , May 14 2024

Culmea: Ministrul Educatiei a plagiat o lucrare gresita

Cercetătorul israelian Eli Biham spune că a prezentat “acum mulţi ani” o lucrare pe care actualul ministru al Educaţiei, Ioan Mang, o prezintă ca fiind a sa.
“Am prezentat această lucrare la o conferinţă acum mulţi ani. Şi imediat după aceea ne-am dat seama că făcusem o greşeală majoră. Nimic nu mai era relevant în acea lucrare. Din păcate această persoană, înţeleg că este ministru, a copiat-o şi şi-a pus numele pe ea. Ciudat este, în acest caz de plagiat, că nici măcar nu a citit-o. Dacă ar fi citit-o şi-ar fi dat seama singur că este greşită”, a spus Eli Biham.
Reacţia lui Ioan Mang, pus în faţa declaraţiei cercetătorului israelian, a fost: “Da, aşa este, a venit cu un document, cu o anumită lucrare, care îmi este mie atribuită şi care nu este a mea, este plagiat”.
Fostul premier Emil Boc a anunţat miercuri că are dovezi că ministrul a plagiat, în 2003, în întregime un articol al unor autori japonezi.

Vezi si

Risc de fraudă prin apeluri telefonice false: infractorii se dau angajați ai băncilor și fură date bancare

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Poliția Română și Asociația Română a Băncilor (ARB) avertizează …