Wednesday , May 8 2024

Cinci contrabandisti retinuti la frontiera rom=no-ucraineana

Poli]i[tii de frontier\ din cadrul SPF R\d\u]i au depistat [i re]inut cinci b\rba]i care au `ncercat s\ introduc\ ilegal `n Rom=nia aproximativ 8.000 pachete cu ]ig\ri `n valoare de 70.000 lei.
~n data de 28 februarie, la nivelul Sectorului Poli]iei de Frontier\ (SPF) R\d\u]i s-a declan[at o ac]iune specific\ pe linia combaterii contrabandei cu ]ig\ri `n zona de responsabilitate. „Lucr\torii no[tri au observat, `n apropierea liniei de frontier\ un grup de persoane care transporta spre interior mai multe colete voluminoase ce con]ineau ]ig\ri de contraband\”, a declarat comisarul Ilie Poroch – Seri]an, ofi]er de rela]ii publice al Serviciului Teritorial al Poli]iei de Frontier\ Suceava.
Potrivit acestuia, poli]i[tii de frontier\ au procedat la somarea [i, pentru c\ soma]iile nu au fost respectate, s-a trecut la urm\rirea contrabandi[tilor, reu[indu-se re]inerea a cinci b\rba]i identifica]i ca fiind: Ioan B., `n v=rst\ de 20 ani, Ionel C., de 20 de ani, Vasile C., de 22 de ani, Adrian C., de 21 de ani [i Gheorghi]\ C., de 20 de ani, domicilia]i `n ora[ul Vicovu de Sus. De asemenea, au fost anun]ate [i autorit\]ile de frontier\ ucrainene pentru efectuarea cercet\rii `n comun a evenimentului.
~n urma inventarierii coletelor cu ]ig\ri a rezultat cantitatea de 7.998 de pachete cu ]ig\ri de provenien]\ Republica Moldova, `n valoare de 70.000 de lei, care au fost ridicate `n vederea confisc\rii. Persoanele `n cauz\ sunt cercetate de c\tre poli]i[tii de frontier\ pentru s\v=r[irea infrac]iunilor de trecere ilegal\ a frontierei de stat [i contraband\ `n form\ agravant\.

Vezi si

Săptămâna viitoare începe procesul de admitere în învățământul liceal vocațional și clasele bilingve. Locuri disponibile și mediile de admitere din 2023

Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini și cele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă …