Wednesday , May 15 2024

Vicovenii care si-au sechestrat “colegul” de contrabanda, scapati de `nchisoare de Curtea de Apel


De[i se afl\ de aproape un an `n spatele gratiilor, [i au fost condamna]i `n total la nu mai pu]in de 14 ani de `nchisoare de Judec\toria R\d\u]i, Sergiu Ilie Schipor, Ion Bahnean [i Ioan D\nu] Ila[ au fost elibera]i recent din arest dup\ ce Curtea de Apel Suceava le-a suspendat condi]ionat executarea pedepselor n la sf=r[itul lui ianuarie anul trecut, cei trei `mpreun\ cu Alexandru Dumitru Galan, au sechestrat un t=n\r din cauza unor divergen]e legate de ]ig\rile de contraband\, l-au terorizat timp de o or\ [i l-au b\tut cu o rang\

Vicovenii care [i-au sechestrat “colegul” de contraband\ [i l-au b\tut cu s\lb\ticie au sc\pat de `nchisoare gra]ie unei hot\r=ri a Cur]ii de Apel Suceava. Astfel, `n urma recursului formulat de ace[tia, magistra]ii suceveni le-au redus din pedepse [i apoi au dispus s\ suspende condi]ionat executarea acestora. Ini]ial, prima instan]\ – Judec\toria R\d\u]i, `i condamnase `n total la 14 ani de `nchisoare.
~n urma recursului, CA i-a condamnat pe Sergiu Ilie Schipor [i Bahnean Ion la c=te trei ani cu suspendare `n loc de patru cu executare. De asemenea, Ioan D\nu] Ila[ a sc\pat [i el de pedeapsa privativ\ de libertate, fiind condamnat la doi ani cu suspendare `n loc de trei ani. Alexandru Dumitru Galan, care s-a ales `n prim\ faz\ cu trei ani cu suspendarea execut\rii pedepsei, a fost condamnat `n final la doar doi ani de `nchisoare.
De men]ionat c\ `n sarcina celor patru, anchetatorii au re]inut un [ir ipresionant de infrac]iuni, de la lipsire de libertate `n mod ilegal [i amenin]are, la conducere a unui autovehicul pe drumurile publice f\r\ a poseda permis de conducere. Totodat\, Curtea de Apel a diminuat [i desp\gubirile pe care urma s\ le primeasc\ partea v\t\mat\. Astfel, dac\ ini]ial inculpa]ii erau obliga]i s\ achite 4.000 de euro `n solidar, cu titlu de daune morale, `n prezent victima mai are de primit doar 1.000 de euro. Decizia luat\ de magistra]ii Cur]ii de Apel Suceava este definitv\ [i nu mai poate fi atacat\ `n instan]\.
Trebuie amintit c\ `n data de 2 februarie 2011, Schipor Sergiu Iulian, Ioan Bahnean [i Ioan Ila[, to]i trei din Vicovu de Sus [i Alexandru Galan din Vicovu de Jos au ajuns `n fa]a instan]ei din R\d\u]i, cu c\tu[e la m=ni, dup\ ce ini]ial pe numele lor fusese eliberat\ o ordinan]\ de re]inere de 24 de ore. Cei patru erau acuza]i c\ `n data de 31 ianuarie, la orele amiezii, l-ar fi blocat `n trafic, pe strada Obcini pe Schipor Constantin care conducea autoturismul personal. Sergiu Iulian l-a tras din autoturism, l-a lovit cu o rang\ `n zona membrelor [i, `mpreun\ cu Ioan Bahnean, l-au urcat for]at `n autoturismul cu care se deplasau, pe bancheta din spate. Aproximativ o or\ l-au plimbat prin anumite loca]ii din Vicovu de Sus, G\l\ne[ti [i lunca r=ului Suceava, dup\ care trei dintre ace[tia au r\mas la locuin]a lui Sergiu Schipor iar Alexandru Galan a mers s\-l duc\ la Schipor Constantin `napoi la ma[ina sa. ~n timp ce conducea victima `ns\, acesta a fost depistat de un echipaj de poli]ie `n trafic.
Motivul pentru care sucevenul a fost sechestrat s-a datorat din cauza unor divergen]e legate de ni[te ]ig\ri de contraband\. Pentru trei dintre ei fost emis mandat de arestare pentru 29 de zile, pe numele lui Alexandru Galan nefiind emis mandat de arestare, magistra]ii consider=nd c\ nu se impune re]inerea acestuia acestuia. (Paul BONDAR)

Vezi si

Creșa de la ieșirea din Suceava spre Botoșani ar trebui finalizată în șase luni 

Lucrările de construire a creșei de 110 locuri din cartierul Tinereții au demarat. O conferință de …