Friday , May 3 2024

Site-ul de torrente BTJunkie s-a închis din proprie iniţiativă

Departamentul american de Justiţie a băgat spaima în site-urile de torrente din întreaga lume, după ce a blocat luna trecută MegaUpload, unul dintre cele mai mari website-uri de file sharing din lume.

“Acesta este capătul drumului, prieteni. Nu este o decizie uşoară, însă am decis să închidem site-ul de bunăvoie. N-am luptat ani de zile pentru dreptul vostru de a comunica liber, însă e timpul să mergem mai departe. A fost o experienţă deosebită, vă dorim tot binele din lume!”, au scris reprezentanţii site-ului de torrente BTJunkie într-un mesaj publicat pe prima pagină.

BTJunkie a fost unul dintre cele mai folosiste zece site-uri de torrente din lume, potrivit computerworld.com.

Actul “sinucigaş” al BTJunkie pare să fie legat de faptul că Departamentul american al Justiţiei a blocat în luna ianuarie site-ul de file sharing MegaUpload. Fondatorul acestuia, Kim Dotcom (care are dublă cetăţenie, germană şi finlandeză), a fost pus sub acuzare pentru încălcarea unor legi privind drepturile de autor şi pentru spălare de bani şi ar putea fi extrădat în SUA.

Justiţia americană a băgat spaima şi în alte site-uri, nu doar în BTJunkie, deşi până acum nici unul n-a recurs la o măsură atât de drastică. Spre exemplu, la începutul lunii februarie, site-ul de torrente The Pirate Bay şi-a schimbat numele de domeniu, de la “thepiratebay.org” la “thepiratebay.se”, sufixul “se” fiind specific site-urilor suedeze.

De asemenea, site-ul FileSonic le permite acum utilizatorilor să-şi încarce sau să-şi descarce numai propriile fişiere, în timp ce Uploaded.to le-a interzis accesul utilizatorilor din Statele Unite.

Vezi si

Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu

Reprezentanții Hamas sugerează că ar putea accepta un armistițiu. Ei analizează propunerea făcută în cadrul …