Thursday , May 16 2024

Au scapat cu o amenda penala dupa ce au fost prinsi `n flagrant `n timp ce `ncercau s\ mituiasca un politist

Valentin Mehno [i Iane Nistor au fost condamna]i la o pedeaps\ penal\ `n cuantum de 2.500 lei dup\ ce ace[tia au `ncercat s\ mituiasc\ un poli]ist din C=mpulung Moldovenesc n cei doi i-au oferit agentului suma de 400 euro [i 1.150 lei pentru a-l determina s\-[i îndeplineasc\ în mod necorespunz\tor atribu]iile de serviciu, în sensul de a înlocui probele de sânge într-un dosar penal în care Valentin Mehno era cercetat pentru conducere sub influen]a b\uturilor alcoolice
La `nceputul acestei s\pt\m=ni Tribunalul Suceava le-a aplicat inculpa]ilor Valentin Mehno [i Iane Nistor o amend\ penal\ de 2.500 lei pentru s\v=r[irea infrac]iunii de dare de mit\. Asta `n condi]iile `n care potrivit art. 255, c.p. promisiunea, oferirea sau darea de bani ori alte foloase se pedepse[te cu `nchisoare de la [ase luni la cinci ani.
Valentin Mehno [i Iane Nistor au fost trimi[i `n judecat\ la `nceptul lunii decembrie, anul trecut, fapta petrec=ndu-se pe data de 19 septembrie 2011. Astfel, `n noaptea de 18 spre 19 septembrie, Valentin Mehno, un tân\r în vârst\ de 21 de ani din Izvoarele Sucevei a fost prins în flagrant în sediul Poli]iei Câmpulung Moldovenesc, în timp ce încerca s\ dea mit\ unui agent de poli]ie de la compartimentul rutier al poli]iei c=mpulungene, pentru a sc\pa de dosarele penale cu care s-a ales dup\ ce a fost prins b\ut la volan, [i apoi, în aceea[i noapte, a fost surprins conducând cu permisul re]inut. Un prieten al acestuia, Iane Nistor, de 20 de ani, din Câmpulung Moldovenesc, a intermediat mita pentru poli]ist. Prins pe raza municipiului C=mpulung [i pus s\ sufle în alcooltest, tân\rul a fost g\sit cu o alcoolemie de 0,45 la mie în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe de sânge [i i s-a re]inut permisul de conducere, f\r\ drept de a mai conduce. Spre diminea]\, pe la 4.15, Mehno a fost surprins din nou la volan, de data aceasta pe raza comunei Pojorâta, fiindu-i recoltate din nou probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Lui Valentin Mehno i s-a comunicat c\ i s-a deschis dosar penal pentru c\ a fost prins b\ut la volan, iar apoi pentru c\ a condus `n continuare ma[ina, de[i avea permisul re]inut. Dup\ ce a fost prins de dou\ ori `ntr-un interval de c=teva ore de c\tre poli]i[ti, t=n\rul din Izvoarele Sucevei a crezut c\ `[i poate rezolva situa]ia dac\ `l va mitui pe poli]istul care se ocup\ de dosarul s\u penal. Iane Nistor, un prieten al s\u din C=mpulung, a fost cel prin care a `ncercat s\ `i rezolve problema. L-a contactat pe acesta, iar Iane, la r=ndul s\u a intrat `n leg\tur\ cu agentul de poli]ie c\ruia i s-a l\sat s\ `n]eleag\ c\ au un cadou, pentru acesta. ~n seara zilei de luni, 19 septembrie, pe la ora 21.30, cei doi au mers la sediul poli]iei din C=mpulung Moldovenesc, unde poli]istul c\utat `nc\ se afla la biroul Compartimentului Rutier. Acestuia i-au fost oferi]i 400 de euro [i 1.150 de lei, cu rug\mintea ca s\ fie `nlocuite probele biologice recoltate de la Valentin Mehno cu cele ale unei persoane care nu consumase alcool. Ghinionul tinerilor a fost `ns\ c\ `ntre timp, agentul de poli]ie anun]ase Direc]ia General\ Anticorup]ie – Serviciul Teritorial Suceava precum [i Parchetul de pe l=ng\ Tribunalul Suceava, ace[tia `nregistr=nd audio [i video discu]ia din biroul agentului, ce a avut loc dup\ ce mita a fost oferit\. (P.B.)

Vezi si

Loc de joacă modernizat de firmele de salubrizare lângă biserica Sf. Andrei din Burdujeni

Firmele de salubrizare Diasil și Ritmic fac două noi locuri de joacă în Suceava, unul …