Sunday , April 28 2024

Andy Whitfield, nevoit să părăsească serialul "Spartacus: Nisip însângerat" din cauza cancerului

Andy Whitfield in prima serie Spartacus
Actorul Andy Whitfield, starul serialului de televiziune “Spartacus: Nisip însângerat”, a părăsit show-ul care l-a consacrat, din cauza reapariţiei cancerului de care suferea – limfom non-Hodgkin -, au anunţat reprezentanţii companiei producătoare Starz Entertainment, citaţi de accesshollywood.com.
Producţia celui de-al doilea sezon al serialului “Spartacus: Nisip însângerat” a fost amânată în această primăvară, când Andy Whitfield a fost diagnosticat cu limfom non-Hodgkin. Actorul a răspuns foarte bine la tratamentul primit şi se părea că s-a vindecat, însă în această toamnă cancerul a revenit.
Andy Whitfield, născut în Marea Britanie, a interpretat în primul sezon rolul lui Spartacus, un luptător trac capturat de romani şi trimis să devină gladiator la şcoala de antrenament a lui Batiatus, interpretat de John Hannah, şi a soţiei sale, Lucretia, jucată de Lucy Lawless.
Reprezentanţii Starz Entertainment au declarat că Lucy Lawless şi John Hannah vor deţine rolurile principale într-o mini-serie de televiziune a cărei acţiune va fi plasată înaintea celei din serialul “Spartacus: Nisip însângerat”. Această mini-serie va avea şase episoade şi va debuta pe micile ecrane în luna ianuarie.
Andy Whitfield şi-a exprimat, într-un comunicat, regretul că părăseşte acest serial şi a descris lupta pe care o duce cu cancerul ca pe o “altă călătorie extraordinară”.
Primul sezon al serialului a fost difuzat şi în România, de postul HBO.
Limfomul non-Hodgkin este un tip de cancer cu origini în sistemul limfatic şi este o boală mai răspândită decât limfomul Hodgkin. În 2009, aproape 66.000 de noi cazuri de limfom non-Hodgkin şi 19.500 de decese provocate de această maladie au fost înregistrate numai în Statele Unite ale Americii, potrivit National Cancer Institute.

Vezi si

Artistul fenomen Burna Boy vine la vară la UNTOLD

Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, anunță noi nume de artiști îndrăgiți …