Wednesday , May 15 2024

15.000 de suceveni au participat la Revelionul organizat de Primarie

Sucevenii au avut parte, [i `n acest an, de un spectacol pe cinste menit s\ marchezea trecerea dintre ani, mii de participan]i c=nt=nd, dans=nd [i bucur=ndu-se la unison de concertul [i de focul de artificii n mixul compus din arti[ti populari [i trupe de acualitate, ales de organizatorii evenimentului, a mul]umit pe fiecare participant care a ales s\-[i petreac\ seara de s=mb\t\ l=ng\ scena amenajat\ `n lunca Sucevei n edilul municipiului a petrecut noaptea de revelion al\turi de suceveni, ur=ndu-le acestora tradi]ionalul “La mul]i ani” [i num\r=nd `mpreun\ cu ace[tia ultimele secunde ale anului ce tocmai s-a `ncheiat

Atmosfer\ de zile mari `n parcarea centrului comercial Iulius Mall din lunca Sucevei, prilejuit\ de concertul ce a marcat trecerea dintre ani, manifestare ce a fost organizat\ de Prim\ria Suceava. De[i, `n acest an, municipalitatea a alocat un buget mai restr=ns pentru organizarea concertului `n cinstea bunei dispozi]ii a sucevenilor, programul manifest\rilor a fost suficient de variat pentru a fi pe c=t posibil pe placul fiec\rui sucevean care a luat parte la s\rb\toare. Mixul de arti[ti ales de organizatorii evenimentului a mul]umit pe fiecare participant care a ales s\-[i petreac\ seara de s=mb\t\ l=ng\ scena amenajat\ `n lunca Sucevei. Recitalurile sus]inute de arti[ti populari, ansambluri populare sau trupe de actualitate din peisajul muzical rom=nesc au adunat circa 15.000 de participan]i.
Prin piese de petrecere din repertoriul popular rom=nesc, familiar sucevenilor, arti[tii C\lin Br\tianu, Laura Haid\u, Alexandru Recolciuc sau Marius Zg=ianu au reu[it s\ fac\ spectacol [i s\ `i determine pe petrec\re]ii veni]i la concert s\ uite de vremea neprietenoas\ [i s\ danseze pe ritmurile melodiilor lor. Arti[tii de muzic\ popular\ au reu[it, prin recitalul lor, s\-i cucereasc\ atât pe adolescen]ii care abia le-au descoperit muzica cât [i pe cei trecu]i de prima tinere]e care s-au prins `n hore moldovene[ti `n fa]a scenei. Dup\ momentul interpre]ilor populari, a fost r=ndul b\ie]ilor de la Alb [i Negru s\ urce pe scen\ `n uralele publicului, ace[tia interpret=nd pe parcursul recitalului lor, at=t piese promovate [i ceva mai cunoscute de public, c=t [i piese noi ale trupei. Urcarea pe scen\ a b\ie]ilor, a st=rnit entuziasmul miilor de tineri, `n special a reprezentantelor sexului frumos, care le-au fredonat piesele [i au luat zeci de cadre cu tinerii componen]i.
Tot `nainte de miezul nop]ii a urcat pe scen\ [i trupa Impact [i de[i, presta]ia artistei nu a fost una live, aceasta a fredonat al\turi de cei prezen]i cele mai cunoscute melodii din repertoriul trupei dar [i c=teva cover-uri, demonstr=nd c\ [i-a adunat deja un num\r consistent de fani `n municipiul Suceava. Trupa Impact s-a dovedit a fi o alegere inspirat\ a organizatorilor pentru a dezmor]i publicul `naintea intr\rii `n scen\ a celorla]i interpre]i.
Dup\ recitalul interpretei Cristina Gheorghiu a urmat cel mai a[teptat moment al serii, c=nd, ca de obicei, edilul Sucevei a petrecut ultimele minute din anul 2011 al\turi de suceveni, num\r=nd de pe scen\ ultimele secunde ale anului ce tocmai a trecut. Primarul Ion Lungu a urat celor prezen]i tradi]ionalul „La mul]i ani”, a ciocnit un pahar de [ampanie, dup\ care a intrat `ntr-o hor\ bucovinean\ `n fa]a scenei.
Totodat\, pe muzica interpretului George Fini[, `n mod tradi]ional, la ora 24:00 un impresionant foc de artificii a marcat trecerea `n noul an. La fel ca `n anii preceden]i, cerul Sucevei a fost luminat mai bine de zece minute de diverse culori, moment deosebit de apreciat de cei prezen]i care au `ncercat s\ capteze cu ajutorul aparatelor foto impresionantul joc de lumini.
Be]ia culorilor miilor de stelu]e sclipitoare ce au luminat cerul ora[ului a bucurat sufletele [i privirile celor prezen]i, petrecerea c\p=t=nd culoare [i lumina, prin diversitatea de efecte ce au evoluat la mare `n\l]ime.
Dup\ miezul nop]ii a urcat pe scen\ [i interpretul Radu Ille. Publicul a fost pe m\sur\ [i a r\spl\tit efortul artistului de a le oferi un spectacol 100 % live [i a cântat al\turi de el pe tot parcursul concertului. Succesiunea de recitaluri pe care prim\ria municipiului le-a preg\tit `n cadrul concertului de final de an pentru buna dispozi]ie a sucevenilor, a fost `ncheiat de S\lceanca, Viorica Galan [i Alexandru Dumbrav\.
n traficul a fost amor]it mai bine de o or\ pe arterele de ie[ire din parcarea mallului sucevean
Din p\cate, amintirea unui spectacol de succes a fost par]ial umbrit\ pentru unii dintre locuitorii Sucevei, fie pentru cei care au a[teptat aproape o or\ pentru ca un mijloc de transport `n comun s\ soseasc\, fie pentru cei care au venit cu ma[ina personal\ [i care s-au trezit la scurt timp `n mijlocul unui ambuteiaj. De[i `n parcarea centrului comercial sucevean, petrecerea a continuat [i dup\ focul de artificii, mul]i suceveni au ales s\ se `ndrepte spre casele lor dup\ terminarea spectacolului de lumini]e. Astfel, sta]iile TPL s-au ticsit `n c=teva minute de sute de oameni care a[teptau s\ ajung\ `n celelalte cartiere mai `ndep\rtate ale ora[ului. R\bdarea le-a fost testat\ [i sucevenilor care [i-au l\sat ma[ina personal\ `n parcarea din lunca Sucevei [i au hot\r=t s\ plece imediat dup\ miezul nop]ii, timp de o or\ traficul fiind `n]epenit pe arterele de circula]ie ce duc spre bulevardul mare.
Pentru c\ timpul de a[teptare pentru a trece de sensul giratoriu a fost mai `ndelungat dec=t s-a prev\zut ini]ial, nici autobuzele TPL nu au mai putut intra `n parcare pentru a transporta sucevenii ce a[teptau `nfrigura]i `n sta]ii.
Totodat\, `n urma sucevenilor care au petrecut trecerea dintre ani urm\rind spectacolul, au r\mas tone de gunoaie care au „pavat” `ntreaga parcare a complexului sucevean. Pahare de plastic, sticle de [ampanie, ambalaje de artificii [i petarde au fost abandonate la `nt=mplare de c\tre participan]i, angaja]ii firmei de salubrizare av=nd nevoie de ore bune pentru a l\sa parcarea mallului curat\.
Costul pentru organizarea concertului dedicat trecerii dintre ani s-a ridicat la suma de 50.000 de lei, `n ciuda bugetului de austeritate alocat acestei manifest\ri, programul prilejuit de Revelionul 2012 a reu[it oarecum s\ îmbine armonios manifest\rile folclorice cu recitalurile forma]iilor `n vog\, concertul g\sindu-[i un num\r mare de admiratori printre sucevenii care au ales s\-[i petreac\ noaptea dintre ani `n parcarea Iulius Mall.
„Apreciez foarte mult faptul c\ sucevenii au venit `n num\r foarte mare la petrecerea de Revelion `n aer liber organizat\ `n parcarea de la Iulius Mall. Din informa]iile pe care le-am primit de la Jandarmerie, num\rul maxim de suceveni care a participat la petrecerea de Revelion a fost `n jurul a 15.000. Am v\zut cum foarte mul]i tineri au venit nu doar cu ma[inile sau cu autobuzele, ci [i pe jos at=t din Burdujeni, c=t [i din centrul ora[ului. Sincer s\ fiu, aveam emo]ii la `nceput `n ceea ce prive[te alegerea loca]iei pentru petrecerea de Revelion la Iulius Mall, `ns\ s-a dovedit c\ sucevenii au apreciat aceast\ alegere, ca dovad\ num\rul mare care a venit, la cump\na dintre ani [i de aceea eu cred c\ parcarea de la Iulius Mall este o loca]ie pe care se poate conta `n ce prive[te organizarea unor astfel de evenimente”, ne-a declarat, ieri, primarul Ion Lungu `n leg\tur\ cu Revelionul `n aer liber organizat la Iulius Mall. (Adelina T., Dan P.)

Vezi si

Premiul al III-lea la Concursul Internațional de Dramaturgie ”Matei Vișniec”, obținut de un elev de la Colegiul Național ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Concursul Internațional de Dramaturgie ”Matei Vișniec”, organizat de Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava, Societatea Scriitorilor …