Tuesday , May 14 2024

Vulpea ce hoinarea `n urma cu o saptam=na pe strazile Sucevei a murit

Animalul a fost diagnosticat av=nd rabie
Vulpea r\t\cit\ care a bulversat `n una din zilele s\pt\m=nii trecute locuitorii municipiului Suceava, dup\ ce a cutreierat nestingherit\ prin cur]ile mai multor institu]ii, printre blocuri [i pe str\zi, a fost diagnosticat\ de rabie, iar dup\ instalarea progresiv\ a unei st\ri de parez\, animalul a murit.
Dup\ ce a fost capturat\ de lucr\torii de la ecarisaj, vulpea a fost ]inut\ sub observa]ia direct\ [i permanent\ a Direc]iei Sanitar Veterinar\ [i pentru Siguran]a Alimentelor Suceava. ~n tot acest timp vulpea s-a comportat normal, f\r\ a manifesta semne clinice deosebite, av=nd un comportament lini[tit, fapt ce a pledat pentru instalarea progresiv\ a unei st\ri de parez\ ce a condus `n final la moartea animalului `n dup\ amiaza zilei de 2 ianuarie. Animalul a fost adus la Laboratorul Sanitar Veterinar Suceava `n vederea preciz\rii diagnosticului, `n urma efectu\rii examenului de laborator speciali[tii DSVSA Suceava pun=nd diagnosticul de rabie (turbare). Au fost `n[tiin]ate DSP Suceava, Regia Na]ional\ a P\durilor [i Asocia]ia V=n\torilor [i a Pescarilor Sportivi precum [i Primaria Municipiului Suceava `n vederea instituirii m\surilor legale ce se impun `n astfel de situa]ii.
“Reamintim tuturor cet\]enilor obliga]ia de a informa de urgen]\ DSVSA Suceava sau orice medic veterinar ce deserve[te zona, atunci c=nd se constat\ prezen]a unor vulpi ce pot fi suspecte de turbare inclusiv c=ini sau pisici, animale ce pot proveni din zona silvatic\ din apropiere, pentru a preveni contactul acestora cu c=ini vagabonzi sau alte animale domestice, precum [i cu oameni, fapt ce ar putea avea urm\ri deosebit de grave `n transmiterea infec]iei cu virusul rabiei”, a explicat directorul DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru.
Vulpea cu pricina a fost v\zut\ cu o s\pt\m=n\ `n urm\ hoin\rind `n curtea Direc]iei Silvice, lu=nd-o apoi spre corpul nou al Universit\]ii {tefan cel Mare, apoi, pe r=nd, pe str\zile Universit\]ii [i Anastasie Crimca, prin parcul “Trei B\rbo[i” [i pe Aleea Trandafirilor. Fug\rit\ de aici, vulpea s-a `ntors pe acela[i traseu, ajung=nd iar\[i `n zona Areni. ~n preajma cl\dirii care ad\poste[te DSVSA Suceava, animalul a fost prins de hingheri. (Adelina T.)

Vezi si

ADU, AUR, PSD și REPER, obligate de Biroul Electoral Municipal Suceava să respecte legea privind afișajul electoral

Viceprimarul Lucian Harșovschi a reiterat avertismentul pe care l-a făcut la adresa formațiunilor politice care …