Thursday , May 16 2024

Teodor Cârloanță, de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă”, calificat la etapa națională a Olimpiadei de Biologie cu punctaj absolut

Olimpiada județeană de biologie 2024 a avut loc pe 17 martie, la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava. S-au calificat la etapa națională patru elevi din județ, unul singur cu punctaj maxim, de 100 de puncte. Este vorba despre elevul Teodor Cârloanță, clasa a XII-a, de la Colegiul Național ”Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, care a participat anul trecut la etapa internațională a olimpiadei de biologie, din Dubai.

Teodor Cârloanță, primul din stânga, într-o fotografie făcută după participarea la etapa internațională a Olimpiadei de Biologie, iulie 2023.

”Elevul colegiului nostru, Teodor Cârloanţă din clasa a 12-a A, sub îndrumarea doamnei profesoare Zancu Daniela, s-a calificat, pentru al treilea an consecutiv, la faza națională a olimpiadei de biologie, cu punctajul absolut: 100 de puncte. Teodor a participat anul trecut la faza internațională a olimpiadei de biologie, desfășurată în Dubai, după o selecție riguroasă la nivel național. În lotul României au fost admiși primii 4 elevi, cei mai buni din țară, aleși după promovarea examenelor de selecție. Seriozitatea, munca, perseverența, dar și susținerea familiei și a întregului colectiv didactic al Colegiului Național Dragoș Vodă au contribuit la succesul istoric al lui Teodor”, au transmis reprezentanții colegiului.

S-au mai calificat în vederea participării la etapa națională a Olimpiadei de Biologie doi elevi de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, unul de clasa a XI-a și celălalt de clasa a IX-a, cu 91, respectiv 96 de puncte, și eleva Sofia Ioana Darie, din clasa a X-a D, de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava, cu 84 de puncte. (O. N.)

 

Vezi si

Premieră la Spitalul Clinic Județean Suceava: Glandă tiroidă extrem de voluminoasă, extirpată de la o pacientă

Tiroidectomia totală (operația de extirpare a glandei tiroide), cu grad ridicat de dificultate, s-a efectuat …