Wednesday , May 8 2024

Tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava, avizat de CNAIR. Flutur: De aici încolo este o certitudine că A7 va lega Suceava de București

Consiliul Tehnico-Economic (CTE) din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat vineri, 16 februarie, studiul de fezabilitate pentru tronsonul Pașcani – Suceava din autostrada A7.
Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, consideră că este o zi istorică și a arătat că, în sfârșit, după nenumărate intervenții și eforturi, a devenit o certitudine că Autostrada A7 va lega Suceava de Capitala țării.
”Așa cum anunțam acum câteva zile, pe ordinea de zi la CNAIR a fost avizat tronsonul de Autostradă A7 Pașcani Suceava. Astăzi este o zi istorică, devine sută la sută certitudine că A7  va lega Suceava de București. Pentru mine nu mai contează cine va mai vorbi de acest proiect, pentru mine este o datorie împlinită. M-am suflecat, mi-am luat cizme, mi-am luat cravată, m-am dus în șantiere, m-am dus la București, m-am întors în politica de la vârf să introduc în programul de guvernare ca prioritate  autostrada Pașcani – Suceava. M-am întâlnit de zeci de ori cu proiectanții implicați în acest proiect, am suportat înțepături și critici, am înghițit multe nedreptăți și neadevăruri, dar triumfă pragmatismul. De aici încolo Autostrada Pașcani – Suceava e o certitudine”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a precizat că Autostrada Paşcani – Suceava, parte a A7 (Autostrada Moldovei), va avea o lungime de aproximativ 62 de km şi o valoare estimată de 7,79 miliarde de lei (fără TVA).

“Autostrada va fi împărţită în două loturi, iar contractele pentru construcţia acestora (finanţate din PT 2021- 2027) vor fi licitate independent: Lotul 1 (33 km): Nod rutier Roşcani cu descărcare în DJ 208C; Lotul 2 (28,97 km): Nodul Rutier Aeroport şi Drum de legătură DN29 şi aeroport. Aceasta nouă autostradă va tranzita judeţul Iaşi (12,3 km), judeţul Botoşani (6,5 km) şi judeţul Suceava (43,17 km)”, a explicat Grindeanu.

În acelaşi timp, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a adăugat, într-o postare pe Facebook, că pe traseul care va tranzita judeţele Iaşi, Botoşani şi Suceava vor fi construite; 23 de viaducte, 37 de pasaje, 12 poduri, opt parcări, două Centre de Întreţinere şi Coordonare, precum şi cinci noduri rutiere – Tătăruşi – Heci (DJ208F), Dolhasca (DJ208I), Roşcani (DJ208C), Dumbrăveni (DJ208B), Aeroport Suceava (cu drum acces DN29 şi drum acces aeroport).

Reprezentantul companiei de drumuri a adăugat că traseul autostrăzii Paşcani – Suceava va începe din nord-vestul municipiului Paşcani (km 77+393 al autostrăzii A7 şi se va desfăşura până în estul municipiului Suceava, în proximitatea Aeroportului Internaţional Suceava, unde se conectează cu viitorul tronson de drum de mare viteză (Suceava-Siret), care va face legătura şi cu Punctul de Trecere a Frontierei Siret.  (O.S.)

Vezi si

Săptămâna viitoare începe procesul de admitere în învățământul liceal vocațional și clasele bilingve. Locuri disponibile și mediile de admitere din 2023

Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini și cele de verificare a cunoștințelor de limbă modernă …

One comment

  1. Nea Flutur,fa ceva la Izvoarele Sucevei,rezolva asfaltarea la Bobeica, drumul e praf,îți sare proteza din gura.