Thursday , May 9 2024

Sucevenii care se vor grabi cu plata impozitelor vor primi bonificatii de 10%


Pentru impozitele [i taxele pe cl\diri [i teren pl\tite pentru `ntregul an fiscal 2012, sucevenii care se vor gr\bi p=n\ pe 31 martie vor beneficia de o reducere de 10% n `n afara acestei modific\ri, deliberativul local a aprobat ieri un nivel al taxelor la fel de redus ca [i `n anul 2011

~n urma aprob\rii `n [edin]a de Consiliu Local a nivelului impozitelor [i taxelor locale pentru anul fiscal 2012, contribu]ia sucevenilor la bugetul local va fi similar\ cu cea a anului 2011. Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat c\ municipiul pe care `l administreaz\ are un nivel al taxelor dintre cele mai sc\zute din ]ar\, chiar dac\ legea ofer\ consiliilor locale posibilitatea major\rii acestora cu p=n\ la 20%. “Av=nd `n vedere c\ majoritatea contribuabililor, persoane juridice [i fizice, manifest\ dificult\]i economico-financiare, executivul propune pentru anul 2012 men]inerea impozitelor [i taxelor locale datorate la nivelul celor stabilite pentru anul 2011”, a l\murit edilul sucevean.
Lungu a completat c\ pentru anul 2012 vor fi acordate facilit\]i fiscale care constau `ntr-o bonifica]ie de 10% pentru cei care pl\tesc cu anticipa]ie impozitul/taxa pe cl\diri [i impozitul/taxa pe teren, datorate pentru `ntregul an de c\tre persoane fizice [i juridice, p=n\ la data de 31 martie.
Singurele major\ri pentru anul 2012 la nivel na]ional sunt prev\zute pentru proprietarii care au dou\ sau mai multe locuin]e. Ace[tia vor pl\ti cu 15% mai mult pentru prima cl\dire `n afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50% mai mult pentru cea de-a doua cl\dire, cu 75% pentru cea de-a treia, iar impozitul va fi dublat pentru cea de-a patra cl\dire. (A.D.)

Vezi si

Ștrandul se va deschide pe 15 mai, dacă vremea nu va fi capricioasă

Ștrandul Sucevei ar putea fi deschis la data de 15 mai. Un anunț în acest …