Wednesday , May 15 2024

Proiectele Sucevei, discutate de primarul Lungu la ministerele Dezvoltării, Finanțelor, Energiei și la CNI

Miercuri, 4 octombrie, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a avut la București mai multe întâlniri la ministere si instituții guvernamentale.

În primul rând, la Ministerul Dezvotării, edilul Sucevei a purtat discuții privind încasarea celor 13 cereri de transfer pentru proiectele în lucru pe Componenta 5 -Valul renovării prin PNRR. La Direcția Termoficare, din același minister, au fost abordate problemele legate de plata subvențiilor la încălzire în sezonul rece care urmează.

La Ministerul Energiei, primarul Sucevei a purtat discuții referitoare la cele două proiecte pe care Primăria se pregătește să le depună la acest minister: Parcul Fotovoltaic și proiectul de reabilitare  – rețele termice inteligente.

De asemenea, am avut discuții legate de reconstruirea blocului care a explodat în Burdujeni, pe strada Rarău nr.139, în baza solicitării depuse la Ministerul Dezvoltării. La Ministerul Finanțelor am participat la Comisia de Autorizare a Împrumuturilor Locale. La Compania Națională de Investiții (CNI) am discutat despre proiectele pe care le avem în derulare la această companie. Am convingerea că o parte dintre problemele discutate astăzi vor fi rezolvate în perioada următoare”, a transmis primarul Ion Lungu. (O.S.)

Vezi si

În premieră, cinci fete participă la Campionatul European al Tinerilor Silvicultori, găzduit în acest an de Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc

Campionatul European al Tinerilor Silvicultori – European Championship in Forestry Skills va fi găzduit, în …