Tuesday , May 14 2024

Paramedic arestat la domiciliu, după ce ar fi agresat sexual o pacientă în autospeciala SMURD și a șters înregistrările de pe camera din mașină

Acuzații grave pentru un paramedic de la ISU București. Acesta ar fi agresat sexual o pacientă imobilizată şi semiconştientă, în timp ce era transportată la spital. Și apoi ar fi șters înregistrările făcute de camera video aflată în dotarea autospecialei SMURD. Procurorii DIICOT l-au reținut pe bărbat, iar judecătorii Tribunalului Militar București au decis arestarea lui la domiciliu.

Pe 3 august, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a unui inculpat, militar activ, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de agresiune sexuală şi alterarea integrităţii datelor informatice.

Conform unui comunicat DIICOT, ”inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu a profitat de faptul că persoana vătămată majoră, pacientă în transport către o unitate spitalicească, se afla în imposibilitatea de a-și exprima voința și a exercitat asupra acesteia acte de agresiune sexuală.

De asemenea, pentru a elimina înregistrările video incriminatorii surprinse de camera de supraveghere amplasată în interiorul autospecialei de transport pacienţi, inculpatul a șters fără drept datele informatice stocate pe cardul de memorie, aducând astfel atingere integrităţii și disponibilității acestora .

La data de 04.08.2023, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Militar București a dispus arestarea la domiciliu a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile”.

Vezi si

Perioada de înscriere la şcolile de poliţie, prelungită până pe 16 mai

Perioada de înscriere a candidaţilor la sesiunea de admitere în cele două unităţi de învăţâmânt …