Sunday , May 5 2024

Cutremur cu magnitudinea de 4,9 grade în Gorj, luni după-amiază

Un nou cutremur s-a produs luni după-amiază în Oltenia, în județul Gorj. Seismul a avut o magnitudine de 4,9 grade, conform INFP. Cutremurul a avut loc la ora 16.02, la adâncimea de doar 15 km.

Cutremurul s-a produs la 16 km NV de Târgu Jiu, 66 km NE de Drobeta-Turnu Severin, 70 km S de Hunedoara, 84 km S de Deva, 97 km E de Resita, 99 km V de Râmnicu Valcea.

Cel mai semnificativ cutremur din zona Olteniei s-a produs în 14 februarie şi a avut o intensitate de 5,7 pe Richter, fiind urmat de sute de replici. Cu o zi înainte, în aceeaşi zonă, s-a produs un seism de 5,2 grade, la o adâncime de 16,5 kilometri.

Sistemul de tip „dublet seismic” înregistrat în februarie reprezintă cea mai intensă activare a zonei de când există date despre această regiune, potrivit INFP.

Conform HotNews, zona în care au avut loc aceste cutremure este cunoscută printr-o activitate seismică slab-moderată, cu evenimente cu magnitudine peste 5 foarte rare. Ultimul cutremur estimat cu magnitudinea de 5,2 s-a produs 1943, la adâncimea de 9,9 kilometri, spunea Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …