Sunday , April 28 2024

Încă un contrabandist oprit cu împușcături la frontiera Ucrainei cu România

Contrabanda cu țigări se acutizează din nou. Dacă o perioadă părea că s-a reorientat activitatea ilegală de la granița ucreaineano-română pe zona de trafic de migranți, iată că din nou izbucnesc tensiuni în zonă legate de contrabanda cu țigări. Cel puțin așa rezultă din faptul că la o săptămână distanță de la data la care grănicerii Ucrainei au recurs la focuri de armă împotriva traficanților de țigări, un nou caz a avut loc.

După cum rezultă din comunicatul Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei, incidentul a avut loc pe data de 11 ianuarie, tot în zona de competență a grănicerilor departamentului Crasna din cadrul detașamentului de grăniceri Cernăuți. Ca și în cazul dronei, a fost descoperit un autoturism de teren – de data aceasta „Nissan Patrol” – folosit pentru activități ilegale, cel mai probabil pentru contrabandă.

Din câte se pare, s-a repetat scenariul de acum o săptămână, prezentat de asemenea de cotidianul Obiectiv de Suceava , când șoferul nu a ținut seama de avertismentul grănicerilor și a mers în direcția acestora cu mașina. După ce polițiștii de frontieră au fost forțați să tragă focuri de avertizare, șoferul a oprit SUV-ul și a fugit de la fața locului. Bărbatul a reușit să fugă, dar în apropiere se pare că un complice al acestuia a fost prins cu o stație radio.

Spre deosebire de cazul precedent, de data asta șoferul care a fugit nu a fost atins de gloanțe. Cel puțin până acum nu a apărut nicio informație cum că ar fi solicitat un ajutor medical, cum a fost cazul precedent. Cât despre mașina cu produse din tutun, precizarea oficială este aceea că a fost descoperită în zona frontierei iar la un control vizual, în interiorul mașinii grănicerii au găsit aproape 20 de cutii (baxuri)  cu țigări, o inspecție a vehiculului va fi efectuată după acordul instanței. În cazul de față s-a deschis un dosar penal pentru fabricarea, depozitarea, vânzarea sau transportul ilegal în scopul vânzării de produse accizabile. (D.P.)

 

Vezi si

O mașină a luat foc pe centura Sucevei (FOTO, VIDEO)

Duminică, în jurul orei 10.30, un autoturism a luat foc pe  centura ocolitoare a municipiului …