Tuesday , June 25 2024

Contrabandist împușcat de grăniceri ucraineni lângă granița cu România

Marți după-amiază a avut loc un incident în apropiere de granița Ucrainei cu România în urma căruia o persoană suspectată de acte de contrabandă a fost împușcată de grănicerii departamentului Crasna (Krasnoilsk – denumirea ucrainizată a vechii așezări românești din nordul Bucovinei) care au descoperit un SUV marca Nissan în apropierea frontierei.

Oficial, media cernăuțeană a precizat că vehicolul a continuat să se deplaseze pentru că șoferul a ignorat cererea de oprire a militarilor din Serviciului de Grăniceri de Stat. „Manevra periculoasă – deplasarea mașinii către grănicer fără a opri la semnale – a reprezentat și o amenințare pentru viața și sănătatea militarilor”, se precizează în comunicatul citat de presa cernăuțeană și transmis de către Departamentul Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei.

În sursa citată se menționează că șoferul nu a oprit nici la focurile de avertizare trase în sus și apoi în direcția roților mașinii, mașină care a dispărut rapid de la fața locului. Mai spre seară, grănicerii au primit informații de la Spitalul din Storojineț despre o cerere de ajutor din partea unui bărbat cu o rană de împușcătură în ”părțile moi ale mâinii stângi”.

„Starea de sănătate a persoanei este satisfăcătoare. Ulterior, la adresa locuinței bărbatului de 41 de ani a fost găsit un autoturism Nissan fără numere de înmatriculare”, se arată în sursa citată. Nimic despre cum un glonț care – potrivit comunicatului Departamentului Regional de Vest al Serviciului de Frontieră de Stat al Ucrainei – tras fiind în aer sau spre roțile mașinii a ajuns în mâna șoferului care în mod evident nu putea să ajungă în aer să prindă cartușele și nici să învârtă roțile mașinii din mers. Desigur, există însă precizarea generalistă că „oamenii legii din regiunea Cernăuți au fost sesizați despre această situație pentru a stabili toate împrejurările săvârșirii infracțiunii” și precizarea cum că ancheta este în derulare. (D.P.)

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …