Saturday , April 27 2024

Șeful spionajului militar ucrainean: „Victorie a Ucrainei în 2023. Putin va muri. Urmează cele mai fierbinți șase luni” 

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) din cadrul Ministerului Apărării Ucrainei, Chiril Budanov (foto), a anunțat că Ucraina plănuiește o ofensivă majoră în primăvară. Într-un interviu acordat ABC News , Chiril Budanov a spus că nu are îndoieli că în anul 2023 va fi victoria Ucrainei iar în legătură cu ofensivă despre care a spus că va fi cele mai înverșunate bătălii sunt așteptate în martie. „Vor fi cele mai fierbinți 6 luni, d.p.d.v. militar”, a ținut să precizeze șeful spionajului militar ucrainean cu privire la o întrebare adresată în acest sens. Potrivit acestuia, „ofensiva va avea loc pe tot teritoriul Ucrainei, din Crimeea până în Donbas”.

Referitor la efectuarea loviturilor spre ținte rusești, șeful GUR a răspuns în cadrul interviului acordat ABC News că va putea răspunde cine a efectuat aceste lovituri abia după încheierea războiului. Și că s-a bucurat de aceste lovituri. Răspunzând unei întrebări cu privire la tot mai desele atacuri care au loc în teritoriile ocupate și în Rusia, șeful spionajului militar ucrainean a confirmat că de acum încolo atacurile vor avea loc „din ce în ce mai adânc” în interiorul Rusiei. Întrebat cu privire la eventuale atacuri spre Crimeea, Chiril Budanov a răspuns că aceea „este teritoriu al Ucrainei și Ucraina decide ce arme să folosească acolo”.
Chiril Budanov a făcut o predicție despre moartea lui Putin: Foarte repede și curând. „Sper”, a mai adăugat râzând. Asta ar însemna un transfer de putere la Moscova. De asemenea, întrebat fiind de jurnalista Britt Clennett dacă moartea lui Putin ar însemna sfârșitul războiului, el a răspuns că „acest război ar trebui încheiat înainte de moartea lui Putin”. Chiril Budanov a spus că „din surse umane” știe că Vladimir Putin suferă de cancer în fază terminală. Precizăm că interviu pentru ABC News a fost oferit de Chiril Budanov pe data de 31 decembrie 2022, dar abia pe data de 4 ianuarie a fost dat publicității. (D.P.)

Vezi si

Varșovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbații de vârsta mobilizării

Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunțat că țara sa este pregătită să ajute Ucraina …