Saturday , April 27 2024

Moscova așteaptă cel mai mare ger de la începutul secolului. -30 de grade în regiunea capitalei ruse

Centrul Hidrometeorologic Rus anunță cinci zile cu temperaturi de până la -26 de grade la Moscova și de -30 de grade în regiune. Vor fi cele mai friguroase zile de la începutul secolului, potrivit Interfax. O scădere bruscă a temperaturii va avea loc vineri, 6 ianuarie, temperatura aerului va scădea sub -20 de grade noaptea.

„Sâmbătă noaptea vor fi între -24 și -26 grade la Moscova, iar în regiune până la -29 și chiar -30 în unele locuri joase. Nici ziua nu trebuie să vă așteptați la căldură, pentru că valorile maxime sunt -20 – -22 de grade”, a anunțat Roman Vilfand, directorul institutului.

El a precizat că în noaptea zilei de 7 ianuarie, când ortodocșii de rit vechi sărbătoresc Crăciunul, temperaturile din Moscova vor scădea la -27°C, iar a doua zi până la -29°C. Acesta a subliniat că o astfel de vreme anormală este considerată un fenomen periculos și apare din cauza unui proces ultrapolar rar, în care masele de aer se deplasează de la nord-est la sud-vest. „Aceasta va fi cea mai rece perioadă de 5 zile din ultimii 23 de ani, asta însemnând de la începutul secolului XXI”, a subliniat meteorologul rus.

 

Vezi si

Serviciile secrete americane consideră că Putin probabil nu a ordonat uciderea lui Navalnâi

Agenţiile de informaţii americane au stabilit că preşedintele rus Vladimir Putin probabil nu a ordonat …