Tuesday , April 30 2024

Gheorghe Flutur: Proiectul meu de a lega prin autostradă Suceava de București a devenit realitate

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat marți seară că un vis mai vechi al său și o mare așteptare a sucevenilor devin realitate. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, l-a anunțat că sectorul de autostradă Pașcani-Suceava-Siret a primit aprobare pentru a fi realizat cu fonduri europene.

„Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, mi-a scris astăzi că proiectul meu de a lega prin autostradă Suceava de București a devenit realitate. Tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava-Siret are finanțare europeană și vă aduc aminte că acest lucru îl spunea în vară Marcel Boloș când a venit la Suceava împreună cu Premierul Nicolae Ciucă. Mulți erau atunci neîncrezători.

Am luptat pentru modificarea Planului Național Strategic în domeniul Transporturilor, unde lipsea porțiunea de autostradă Pașcani-Suceava-Siret. Vă amintesc că proiectarea era făcută doar pentru Ploiești-Bacău-Pașcani, fără a ajunge la Suceava”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Programul Operațional Transport prevede o sumă clară, 638,8 milioane euro, pentru porțiunea de 101,5 km de Autostradă Pașcani-Suceava-Siret.

Președintele CJ Suceava a amintit că în urmă cu aproximativ 2 ani, sub guvernare liberală, a semnat la Siret proiectarea tronsonului Pașcani-Suceava-Siret, care a fost prins în proiect la propunerea sa.

„Ca lider al PNL care am coordonat Programul de Guvernare în cadrul Coaliției, vă spun că a fost prins în mod expres, la propunerea mea, realizarea tronsonului Pașcani-Suceava-Siret. Astăzi, demersurile mele au primit un răspuns pozitiv. Nu mă voi opri aici pentru că sunt conștient de importanța acestei autostrăzi pentru județul Suceava și pentru compatrioții mei”, a promis  șeful Consiliului Județean.

„Nu am să uit niciodată pe oricine a făcut demersuri pentru ca Suceava sa aibă autostradă. De la Ștefan Mandachi, care ne-a provocat pe toți cu metrul de autostradă, până la șoferii de camioane care au claxonat pe ruta Suceava-București că vor autostradă, eu fiind de fiecare dată alături de ei”, și-a încheiat mesajul către suceveni Gheorghe Flutur. (O.S.)

 

 

Vezi si

Gheorghe Șoldan și-a depus candidatura la președinția CJ Suceava, în prezența ministrului Sorin Grindeanu

Deputatul PSD Gheorghe Șoldan și-a depus luni, aproape de ora 15:00, candidatura la președinția Consiliului …

One comment

  1. ,,Proiectul meu,, moșule? Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea îndeplini…