Saturday , January 28 2023

Gheorghe Flutur: Proiectul meu de a lega prin autostradă Suceava de București a devenit realitate

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat marți seară că un vis mai vechi al său și o mare așteptare a sucevenilor devin realitate. Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, l-a anunțat că sectorul de autostradă Pașcani-Suceava-Siret a primit aprobare pentru a fi realizat cu fonduri europene.

„Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, mi-a scris astăzi că proiectul meu de a lega prin autostradă Suceava de București a devenit realitate. Tronsonul de autostradă Pașcani-Suceava-Siret are finanțare europeană și vă aduc aminte că acest lucru îl spunea în vară Marcel Boloș când a venit la Suceava împreună cu Premierul Nicolae Ciucă. Mulți erau atunci neîncrezători.

Am luptat pentru modificarea Planului Național Strategic în domeniul Transporturilor, unde lipsea porțiunea de autostradă Pașcani-Suceava-Siret. Vă amintesc că proiectarea era făcută doar pentru Ploiești-Bacău-Pașcani, fără a ajunge la Suceava”, a subliniat Gheorghe Flutur.

Programul Operațional Transport prevede o sumă clară, 638,8 milioane euro, pentru porțiunea de 101,5 km de Autostradă Pașcani-Suceava-Siret.

Președintele CJ Suceava a amintit că în urmă cu aproximativ 2 ani, sub guvernare liberală, a semnat la Siret proiectarea tronsonului Pașcani-Suceava-Siret, care a fost prins în proiect la propunerea sa.

„Ca lider al PNL care am coordonat Programul de Guvernare în cadrul Coaliției, vă spun că a fost prins în mod expres, la propunerea mea, realizarea tronsonului Pașcani-Suceava-Siret. Astăzi, demersurile mele au primit un răspuns pozitiv. Nu mă voi opri aici pentru că sunt conștient de importanța acestei autostrăzi pentru județul Suceava și pentru compatrioții mei”, a promis  șeful Consiliului Județean.

„Nu am să uit niciodată pe oricine a făcut demersuri pentru ca Suceava sa aibă autostradă. De la Ștefan Mandachi, care ne-a provocat pe toți cu metrul de autostradă, până la șoferii de camioane care au claxonat pe ruta Suceava-București că vor autostradă, eu fiind de fiecare dată alături de ei”, și-a încheiat mesajul către suceveni Gheorghe Flutur. (O.S.)

 

 

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …

One comment

  1. ,,Proiectul meu,, moșule? Ai grijă ce-ți dorești, că s-ar putea îndeplini…