Tuesday , April 30 2024

Șase motive pentru care iPhone 13 merită cumpărat

iPhone 13 are succes pe piață, chiar și după aproape un an. Telefonul poate fi o oportunitate excelentă pentru fanii care visează să aibă un produs Apple compatibil cu internetul 5G. Modelul dispune, de asemenea, de o cameră foto puternică și de performanțe bune.

Iată șase motive pentru care ar trebui să alegi iPhone 13 drept următorul tău telefon:

  1. Cameră cu performanțe excelente

Setul fotografic al iPhone 13 este unul dintre principalele puncte forte ale dispozitivului și aduce multiple funcții utilizatorilor. Acest aranjament este compus din doi senzori de 12 MP, pe lângă camera pentru selfie-uri. În practică, modelul este organizat după cum urmează:

  • 12 MP principal (deschidere f/1.6)
  • 12 MP Ultra Wide (diafragmă f/2.4)
  • Cameră frontală de 12 MP (deschidere f/2.2)

Aparatele foto dispun de stabilizare optică prin deplasarea senzorului, ceea ce permite realizarea de fotografii mai puțin tremurate. În cazul iPhone 13, camera ultra-wide permite imagini cu amplitudine și poate oferi detalii chiar și în locuri întunecate, în timp ce senzorul principal captează cu 47% mai multă lumină decât cel prezent în iPhone 12.

În această generație, Apple a adus Cinema Mode ca o funcție care îți permite să schimbi focalizarea în timpul înregistrării video. O altă funcție utilă este Night Mode pentru înregistrări pe timp de noapte și în condiții de lumină slabă, precum și Photo Styles, care îți permite să capturezi aceeași imagine cu setări și lumini diferite.

Telefonul permite clipuri video înregistrate în 4K, în HDR cu tehnologia Dolby Vision și bazându-se întotdeauna pe autofocus.

Camera frontală, între timp, nu prezintă nicio diferență semnificativă față de generația anterioară.

  1. Internet 5G

iPhone 13 dispune de suportul necesar pentru a accesa rețeaua de internet 5G de foarte mare viteză. Principalele orașe au acces la această conexiune. Din acest motiv, modelul nu ar trebui să fie depășit în perioada următoare, deoarece vine pregătit pentru conexiunea viitorului.

Tehnologia 5G adice o viteză foarte mare de transmisie a datelor, de 20 până la 50 de ori mai mare decât în rețeaua 4G LTE.

  1. Biometrie prin Face ID (inclusiv cu mască)

Un beneficiu considerabil al iPhone 13 este Face ID îmbunătățit. Sosirea noului iOS 15.4 pe iPhone a permis noi funcții, cum ar fi, de exemplu, deblocarea prin Face ID cu mască. În acest fel, utilizatorul câștigă în agilitate și practicitate cu telefonul.

Inteligența artificială permite utilizatorului să nu mai îndepărteze masca de protecție de pe față pentru a face recunoașterea facială pe telefonul Apple. Tehnologia este disponibilă doar pentru iPhone 12 și iPhone 13.

  1. Prețul și oportunitatea de revânzare

Un avantaj al achiziționării unui iPhone este cererea mare de telefoane pe piața second-hand, produsul pierzând foarte puțin din valoarea de piață. Deoarece, în general, prețurile mărcii sunt mai mari, fanii și persoanele care își doresc să dețină un telefon de designer așteaptă adesea ocazia perfectă pentru a-și cumpăra sau schimba telefonul.

Și cum Apple își actualizează de obicei telefoanele timp de șase ani, iPhone 13 ar trebui să primească actualizări până în 2027.

  1. Performanță ridicată

Unul dintre punctele forte ale iPhone 13 este recentul cip Apple A15 Bionic. Deoarece procesorul companiei are o viteză mare, smartphone-ul se adresează mulțimii de gameri, deoarece și poate efectua sarcini grele fără prea mult efort. În plus, telefonul este eficient atunci când utilizatorul are mai multe aplicații deschise simultan.

Dispozitivul dispune de un procesor cu șase nuclee, două pentru performanță și patru pentru eficiență. Placa video, la rândul său, are patru nuclee. În ceea ce privește spațiul de stocare, iPhone 13 pornește de la 128 GB, cu opțiuni de 256 GB sau 512 GB.

  1. Tehnologia OLED

iPhone 13 dispune de un ecran Super Retina XDR de 6,1 inci și un panou OLED. Potrivit Apple, modelul dispune de o imagine cu până la 28% mai luminoasă, cu 800 de nits pentru a vedea în lumina soarelui și atinge un maxim de 1.200 de nits în conținut HDR. În ceea ce privește generația anterioară, este demn de remarcat faptul că, în ciuda faptului că este mai puternică, această linie de iPhone promite să consume mai puțină energie.

Dacă vrei totuși ceva mai performant, caută generația iPhone 14, care include iPhone 14 Pro Max, un telefon extraordinar de bun.

Vezi si

Expoziție cu lucrările participanților la concursul de caligrafie “Istoria scrisă frumos. Să scriem caligrafic despre personalități ale Bucovinei”

În perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizează o expoziție cu lucrările …