Tuesday , April 30 2024

Sindicaliștii de la Ambulanță protestează marți în fața Guvernului

Sindicaliștii de la Ambulanță anunță un miting marți în Capitală. De asemenea, tot de marți ambulanțele vor afișa la loc vizibil mesajul „Protest național”, anunță Blocul Național Sindical.

Blocul Național Sindical anunță, împreună cu Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România (FNSAR), că peste 1.000 de sindicaliști vor participa marți la mitingul din Capitală.

De la ora 10.00 la 12.00, sindicaliștii vor picheta sediul Departamentului pentru Situații de Urgență, intre 12.00 și 12.30 va avea loc un marș din Piața Revoluției în Piața Victoriei, iar apoi, până la ora 14.00, va avea loc pichetarea Guvernului României.

„În cazul în care Premierul României convoacă conducerea Blocului Național Sindical și FNSAR la discuții, iar, în final, având un răspuns pozitiv la revendicările protestatarilor se va renunța la marșul sindical și pichetarea Guvernului”, arată BNS.

De asemenea, BNS anunță că, de marți, de la ora 10.00, pe termen nelimitat, toate ambulanțele operative din serviciile publice de Ambulanță vor afișa vizibil mesajul „Protest național”.

Nemulțumirile membrilor Blocului Național Sindical și ale membrilor Federației „Ambulanța” sunt legate de lipsa de reacție a premierului la memoriul înaintat de FNSAR în data de 30 mai, prin care au fost prezentate problemele cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanță, solicitând o întâlnire pe aceste subiecte.

„Refuzul <Șefului DSU>, care este și președintele Comisiei Interministeriale pentru Suport Tehnic dr. Raed Arafat, de a convoca ședințe CIMST pe parcursul anului 2022, fapt care arată că de la începutul lunii aprilie 2022 nu au mai fost convocate ședințe CIMST, deși regulamentul stabilește clar că, ședințele CIMST se convoacă lunar sau ori de căte ori situația impune. Lipsa acestor ședințe a dus la lipsa de consultare, de transparență și lipsa de decizii care au afectat serviciile de ambulanță privind dezvoltarea și organizarea”, este o altă nemulțumire a sindicaliștilor.

Aceștia acuză „sabotarea Serviciilor Publice de Ambulanță (…) prin neimplicare în cursul anului privind încheierea Contractului subsecvent pe anul 2022 din Acordul-Cadru pe anii 2018-2022. Acest fapt a dus la pierderea a unui număr de aproximativ 400 de ambulanțe Tip B 4×4 și 4×2 pentru echipaj medical de urgență și a celor aproximativ 100 de ambulanțe Tip C pentru echipaj medical de urgență cu medic, în condițiile în care, Serviciile Publice de Ambulanță se confruntă cu o mare lipsă de autosanitare, iar din numărul de autosanitare din <dotarea> Serviciilor Publice de Ambulanță, doar 25% îndeplinesc condițiile tehnice legale”.

De asemenea, printre altele, sindicaliștii cer corectarea salarizării personalului din serviciile de ambulanță, cu prioritate a salariului de bază al asistentului medical din aceste servicii și nu numai, cât și crearea unui punct distinct al salarizării pentru întregul personal din Serviciile Publice de Ambulanță în Anexa II din viitoarea Lege a salarizării. (Mediafax)

Vezi si

Peste jumătate dintre părinții care muncesc în alte țări nu vin acasă de Sărbători

Mai mult de jumătate – 55% – dintre părinții care lucrează peste graniță nu vor …