Tuesday , April 30 2024

CJ Suceava nu renunță la pasajul subteran de la spital și cere Primăriei scoaterea din registrul spațiilor verzi a unor suprafețe pe care vor fi realizate lucrări

În ședința de joi, 27 octombrie, a Consiliul Local Suceava urmează să se dezbată un proiect de hotărâre – în vederea aprobării – cu privire la scoaterea din registrul spațiilor verzi a unei suprafețe de 3.412 mp, necesară realizării pasajului subteran rutier și pietonal între spitalul nou și spitalul vechi. Inițiatorul proiectului de hotărâre este primarul Ion Lungu iar în documentația atașată proiectului el relevă că Municipiul Suceava a primit o solicitare de la Consiliul Județean privind emiterea unei Hotărâri a Consiliului Local de eliminare din Registrul local al spațiilor verzi a două suprafețe, una de 1.780 mp și alta de 1.632 mp, amplasate în bdul 1 Mai nr. 21.

Scopul declarat este cel al obținerii autorizației de construire pentru creare accesului rutier și pietonal prin pasaj subteran la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava. De altfel, un certificat de urbanism s-a emis deja de către municipalitate prin care s-a impus și scoaterea din Registrul spațiilor verzi a terenurilor pe care se vor realiza lucrările de construire pentru crearea pasajului rutier și pietonal subteran, lucrări care au fost considerate a fi de interes public.

Cotidianul Obiectiv de Suceava a informat la vremea respectivă despre o licitație pe care a organizat-o Consiliul Județean  privitoare la un pasaj subteran. Este de precizat că pasajul respectiv nu va fi unul care să ajute pietonii aflați pe trotoarele aferente bulevardului principal, ci având o lungime de 200 de metri va ajuta cu precădere circulația de o parte și de alta a spitalului nou și, respectiv, vechi. Având în vedere că în zona Spitalului Vechi sunt prevăzute noi investiții – o nouă clădire pentru secția de oncologie, o clădire nouă pentru secția de infecțioase și o clădire pentru secția de pediatrie – iar în laterala așa numitului Spital Nou va fi realizată clădirea facultății de medicină traversarea bulevardului principal afectează activitatea personalului medical, prin urmare soluția unui pasaj subteran este tot mai evidentă. Rămâne însă de văzut în ce mod se va realiza și dacă va fi doar cu un trotuar – cum s-a vehiculat inițial – sau vor fi două trotuare pentru pietoni. (D.P.)

Vezi si

Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar al Sucevei

Luni dimineață, la ora 08:15, Vasile Rîmbu și-a înregistrat oficial candidatura la funcția de primar …