Saturday , May 4 2024

Ciolacu: E posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni la Parlament că în partid există mai multe propuneri privind majorare taxelor locale. ”Ţinând cont de această criză, e posibil ca locuinţele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a spus preşedintele PSD.

Ciolacu a explicat că se va utiliza grila notarială și legile aflate deja în vigoare. ”Lăsați-ne mai întâi să avem discuțiile în coaliție și pe urmă vom anunța. Se pare că vom avea mai multe întâlniri în această perioadă, chiar săptămâna aceasta vom avea o ședință a coaliției. Haideți să vină propunerile de la colegii mei și apoi vom prezenta totul public. Ținând cont de această criză este posibil ca locuințele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a spus Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este vorba de valoarea imobilului, liderul PSD a precizat că ”ceva de genul acesta ar fi o propunere”. ”În momentul acesta ştiu că atunci când plăteşti impozitul te duci cu un act de la notariat, cât ai plătit, dacă e mai veche de trei ani, trebuie să mergi cu o evaluare, astfel ţi se impozitează cu 5%, nu cu 1%. Înseamnă că există legi în România. Haideţi să vină propunerea de la colegii mei”, a spus el.

Ciolacu a mai spus că Asociaţia Municipiilor şi asociaţiile primarilor ar fi venit cu propunerea să se dea o derogare până 2025 în ceea ce privește grila notarială.

Vezi si

Vreme în general frumoasă în ultima lună de primăvară 

Administrația Națională de Meteorologie anunță că va fi vreme frumoasă în România în ultima lună …

One comment

  1. Guvernul vrea sa incurajeze populatia sa construiasca mai multe bordeie.