Monday , April 29 2024

A murit Franco Gatti, unul dintre membrii trupei Ricchi e Poveri

Franco Gatti (în stânga în imagine), cunoscut iubitorilor de muzică prin intermediul formației Ricchi e Poveri, a murit marți, la vârsta de 80 de ani, informează ANSA.

Gatti a stat departe de formație în ultimii ani după o tragedie petrecută în familia sa: fiul Alessio a murit în 2013 la doar 23 de ani. Totuși, ultima apariție a lui Franco la tv alături de Ricchi e Poveri a avut loc anul trecut.

„Colegii și prietenii mei continuă să lucreze, însă eu m-am oprit. Nu am mai urcat cu bucurie pe scenă (n.r. după decesul fiului său)”, și-a motivat Gatti ieșirea din formația Ricchi e Poveri.

De-a lungul timpului, Ricchi e Poveri a cucerit scena internațională cu melodii precum „Sara perche ti amo” și „Cosa Sei”.

Formația a luat naștere la Genova în 1967, iar de-a lungul timpului au făcut parte din trupă Angela Brambati, Angelo Sotgiu (sunt și în prezent), Franco Gatti și Marina Occhiena.

Trupa Ricchi e Poveri a vândut de-a lungul timpului peste 20 de milioane de discuri, iar unele dintre melodiile formației italiene sunt ascultate în continuare la petreceri și în cluburi.

Vezi si

Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic, vândut la licitație cu 1,175 milioane de lire

Un ceas de aur găsit împreună cu corpul celui mai bogat pasager al vasului Titanic …