Monday , May 6 2024

“Banii de-a lungul istoriei” – lecţie de educaţie muzeală organizată de Muzeul Naţional al Bucovinei

BANII DE-A LUNGUL ISTORIEI, o incursiune în istoria banilor, este propunerea de educaţie muzeală cu care Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB) încheie șirul proiectelor educaţionale derulate în anul 2022.

În perioada 18 octombrie – 9 decembrie 2022, MNB invită elevii să cunoască lumea fascinantă a banilor, la Muzeul de Istorie Suceava.

O oră de muzeu captivantă, care are drept scop cunoașterea istoriei apariţiilor banilor în lume, de la nevoia înlocuirii trocului până la moneda virtuală.

“Invităm copiii și tinerii la o altfel de cunoaștere a patrimoniului numismatic deţinut de Muzeul Naţional al Bucovinei, prezentându-le piesele de excepţie expuse în sălile Muzeul de Istorie (Sala Tezaur, Sala Circulaţia Monetară în Moldova Medievală, Istorie contemporană – Începutul sfârșitului. Să strângem cureaua, să punem o haină în plus), invitându-i la un tur ghidat prin expoziţia permanentă, la discuţii și activităţi creative, provocându-i să ”bată” (deseneze) propria monedă”, au transmis organizatorii.

Pentru detalii suplimentare, programări și înscrieri, puteţi suna la telefon 0230216439, interior 116 (Biroul Educaţie, Marketing și Comunicare – Muzeul Naţional al Bucovinei).

Vezi si

Cinema City din Iulius Mall Suceava deschis în prima zi de Paști. Programul complet al Iulius Mall de Sărbători

De Paște ne întâlnim cu bucurie și recunoștință pentru a celebra nu doar renașterea primăverii, …