Wednesday , May 8 2024

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, care s-a opus războiului la TV, a evadat din arestul la domiciliu împreună cu fiica ei de 11 ani

Jurnalista rusă Marina Ovsiannikova, jurnalista rusă cunoscută în întreaga lume după ce a criticat în direct la televiziunea rusă invazia din Ucraina, a fost dată în urmărire de autoritățile ruse, după ce a evadat din arestul la domiciliu. Fosta jurnalistă de la Pervîi Canal a evadat împreună cu fiica ei de 11 ani.

Fostul soț al femeii a spus că aceasta a dispărut într-o direcție necunoscută împreună cu fiica ei de 11 ani. „Aseară, fosta mea soție a părăsit domiciliul, împreună cu fiica mea de 11 ani”, a spus fostul soț al acesteia. Anterior, jurnalista a declarat că vrea să părăsească Rusia împreună cu fiica ei.

Igor Ovsiannikov i-a interzis femeii să facă acest lucru. Fiul cel mare al cuplului locuiește deja cu tatăl său.

Reamintim că Marina Ovsiannikova a fost plasată în arest la domiciliu până pe 9 octombrie, după ce a protestat singură împotriva războiului pe digul Sofiiskaia. Ea a ieșit la protest cu un afiș cu fotografii cu copii uciși în Ucraina și inscripția: „Câți copii mai trebuie să moară înainte să te oprești?”.

Anterior, Marina Ovsiannikova a fost amendată de două ori în temeiul unui articol administrativ despre „discreditarea armatei ruse”. Prima dată, când a vorbit la tribunal unde a fost arestat politicianul Ilia Iașin, a doua oară, când a scris o postare împotriva războiului pe rețelele sociale. Marina Ovsiannikova a devenit cunoscută după ce a ieșit pe spatele prezentatoarei Ekaterina Andreeva în direct pe 14 martie cu un afiș „NO WAR (no war). ,,Opriți războiul, nu credeți propaganda, vă mint aici”. Ulterior, ea a demisionat de la Pervîi Canal „din proprie voință”.

 

Vezi si

Republica Moldova își propune să reintegreze regiunea separatistă Transnistria înainte de aderarea la UE

Republica Moldova își propune să reintegreze regiunea separatistă Transnistria, susținută de Rusia, înainte de a …