Wednesday , May 8 2024

Opt programe de studii ale USV nu vor funcționa în noul an universitar, din cauza numărului mic de candidați înmatriculați în sesiunile de admitere

Consiliul de Administrație al USV a aprobat, în data de 20 septembrie a.c., neactivarea în anul universitar 2022-2023 a opt programe de studii, ”având în vedere numărul mic de candidați înmatriculați la sfârșitul celor două sesiuni de admitere”.

Este vorba despre studiile universitare de licență IF: Facultatea de Inginerie Alimentară – programul de studii științe gastronomice și Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică – programul de studiu Tehnologia construcțiilor de mașini; a studiilor universitare de licență ID: Facultatea de Istorie și Geografie – programul Geografia turismului, Facultatea de Litere și Ştiințe ale Comunicării – programul Limba și literatura română – O limbă și literatură modernă (franceză, germană), Facultatea de Economie, Administrație și Afaceri – programul Economia comerțului, turismului și serviciilor; a studiilor universitare de master de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Autovehicule și Robotică – programele Expertiză tehnică, evaluare economică și management, Inginerie mecanică asistată de calculator și Mecatronică aplicată. În cazul programelor menționate anterior, în urma desfășurării ambelor sesiuni de admitere s-au înmatriculat mai puțin de 10 candidați/ program de studiu, astfel că nu se întrunește numărul minim de studenți pentru a se organiza o grupă.

Decanii și comisia de admitere la nivelul USV sunt responsabili să ducă la îndeplinire prevederile hotărârii de CA.

În cele două sesiuni de admitere, Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava a atras circa 4.200 de noi studenți, care vor începe anul universitar 2022-2023 în data de 3 octombrie. Pentru că unele dintre facultăți au rămas cu locuri bugetate neocupate, atât la studiile de licență, cât și la cele de master, a fost organizată o a treia sesiune de admitere, în zilele de 22 și 23 septembrie. (O. NUȚU)

Vezi si

Gheorghe Flutur, la lansarea candidaturilor pentru primăriile din Capu Câmpului și Berchișești: “Şi doamnele pun umărul la consolidarea administrației publice liberale”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a participat luni după-amiază, în a doua zi de Paști, …