Saturday , April 27 2024

Actriţa Sandra Oh, din „Killing Eve”, invitată la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Printre cei prezenți la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a s-a numărat și actrița Sandra Oh. Cunoscută pentru rolurile din „Killing Eve” și „Grey’s Anatomy”, actrița a făcut parte din delegația canadiană prezentă la înmormântarea reginei, scrie BBC.

Actrița în vârstă de 51 de ani, născută în Canada, a fost numită anul acesta Ofițer în Ordinul Canadei, distincție oferită pentru „cariera sa artistică plină de roluri memorabile, în televiziune şi cinema, în Canada şi în străinătate”. Distincţia a fost creată în 1967 de Regină, pentru a-i onora pe cei „al căror serviciu ne modelează societatea, ale căror inovaţii ne aprind imaginaţia şi a căror compasiune ne uneşte comunităţile”.

Actriţa a făcut parte dintr-o delegaţie condusă de premierul canadian Justin Trudeau, care a inclus deţinătorii Crucii Victoria, Crucii George şi Ordinelor Cavalereşti, alături de alţi ofiţeri ai Commonwealth-ului nominalizaţi pentru a participa la ceremonie. Printre membrii delegaţiei canadiane s-au numărat și campionul olimpic de înot Mark Tewksbury şi muzicianul Gregory Charles.

Sandra Oh s-a născut în Canada din părinți sud-coreeni. Timp de un deceniu, a interpretat-o ​​pe dr. Cristina Yang în serialul medical „Grey’s Anatomy”, pentru care a câștigat diverse premii, printre care un Glob de Aur și un Emmy. Mai recent, ea a jucat alături de Jodie Comer în serialul popular „Killing Eve”. Ea a făcut istorie în 2018, când a devenit prima femeie de origine asiatică care a fost nominalizată la un Emmy ca actriță principală într-un serial dramă. De-a lungul carierei, ea a câștigat două Globuri de Aur, patru premii Screen Actors Guild și a fost nominalizată la 13 Primetime Emmy. În 2019, ea a fost numită unul dintre cei mai influenți 100 de oameni din lume de revista Time.

 

Vezi si

Artistul fenomen Burna Boy vine la vară la UNTOLD

Untold, unul dintre cele mai mari festivaluri din lume, anunță noi nume de artiști îndrăgiți …