Tuesday , April 30 2024

România vrea să cumpere 18 drone Bayraktar cu 300 de milioane de euro

România vrea să cumpere din Turcia drone Bayraktar, devenite legendare pentru pierderile aduse rușilor în războiul din Ucraina. Potrivit G4Media, este vorba de 18 aparate cu tot cu suportul logistic și echipamente de antrenament, care costă 300 de milioane de dolari.

În acești bani intră achiziția celor 18 drone și „pachetul de suport logistic inițial și echipamente specifice de instruire și antrenament”, potrivit Ministerului Apărării. Prețul dronelor Bayraktar TB2 diferă în funcție de dotări, pornind de la 1 milion de dolari până la la 5 milioane de dolari, potrivit informațiilor de pe site-urile de specialitate.

Baykar nu a precizat un preț pentru acest model de drone, dar a republicat pe site-ul său mai multe știri despre campaniile de crowdfunding lansate în 2022 în Europa pentru a cumpăra drone Bayraktar pentru Ucraina, cu un obiectiv de aproximativ 5-5,5 milioane de dolari pentru o dronă.

Ministerul Apărării a trimis o solicitare către Parlamentul României. Dacă va primi aprobarea legislativului, va putea începe negocierile cu compania turcă pentru achiziția celor 18 drone. În acest moment, România nu are drone de ultimă generație.

 

Vezi si

Finanțarea autostrăzii A7 a fost aprobată de deputați

Plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, marţi, contractul de finanţare, în valoare de 600 de milioane …