Tuesday , April 30 2024

Atac armat în SUA: Trei oameni uciși și trei răniți într-un mall din Indiana. Atactorul a fost împușcat de un martor

Trei persoane au fost ucise şi alte trei rănite, duminică, de o persoană care a deschis focul într-un centru comercial din statul american Indiana, au declarat oficiali locali, relatează AFP și Agerpres.

“Am asistat la un atac în masă în seara aceasta la Greenwood Park Mall”, a declarat Mark Myers, primarul oraşului Greenwood, din statul Indiana, potrivit unui comunicat. “Acum sunt trei morţi şi trei răniţi”, a adăugat el.

Mark Myers a spus că atacatorul a fost ucis de “un individ înarmat”. Este vorba de un tânăr de 22 de ani, care deținea legal armă și care l-a împușcat pe atacator imediat după ce a început să tragă, împiedicând astfel o tragedie de mai mari proporții.

“Adevăratul erou al zilei este cetățeanul care purta în mod legal o armă de foc în acea zonă și a putut să-l oprească pe trăgător aproape imediat ce a început să tragă”, a declarat șeful poliției din Greenwood, Jim Ison, citat de Reuters.

Poliţia din Greenwood a postat un mesaj pe pagina de Facebook în care le-a cerut martorilor la atac să furnizeze informaţii.

O comisie a Camerei Reprezentanţilor din SUA urmează să voteze săptămâna aceasta, pentru prima dată în aproape 20 de ani, un proiect de lege care interzice armele de asalt.

 

Vezi si

Stoltenberg: ”Nu e prea târziu” pentru ca Ucraina să câștige războiul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, aflat într-o vizită la Kiev, a dat asigurări luni …