Sunday , April 28 2024

14.000 de persoane au fost evacuate din calea taifunului asteptat in Japonia

Aproximativ 14.000 de persoane au primit marţi ordin de evacuare în sud-vestul Japoniei în contextul apropierii taifunului Roke. Autorităţile se tem că depresiunea atmosferică va provoca inundaţii şi alunecări de teren, acesta fiind al 15-lea taifun care loveşte Japonia de la începutul anului în curs, transmit Kyodo şi ITAR-TASS.

Cea mai vulnerabilă în calea taifunului este insula Awaji din Marea Japoniei, unde peste 7.000 de oameni au primit ordin de evacuare.

O situaţie dificilă este semnalată în prefectura Miyazaki din sud-vestul insulei Kyushu, spre care se îndreaptă în prezent taifunul. Ploi torenţiale s-au abătut deja asupra prefecturii Wakayama de pe coasta insulei Honshu, unde o serie de baraje au cedat în calea apelor ceea ce ameninţă zona deja lovită de tsunamiul de la 11 martie cu noi inundaţii de amploare.

Viteza vântului atinge 50 m/sec, dar meteorologii se aşteaptă la o intensificare a rafalelor de vânt spre miercuri.

La începutul lunii octombrie, mai multe zone ale arhipelagului nipon au fost afectate de taifunul Talas, care a lăsat în urma sa 63 de morţi şi aproximativ 40 de persoane date dispărute.

Vezi si

Situaţia de pe front s-a ”deteriorat”, afirmă comandantul-şef al forţelor ucrainene

Comandantul-şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a indicat duminică în social media că situaţia de …