Saturday , April 27 2024

Kremlinul recunoaște, în premieră, pierderile militare suferite în Ucraina

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia a suferit „pierderi semnificative de trupe”. Dmitri Peskov a fost întrebat pe publicația Sky News dacă războiul a fost o „umilire”, având în vedere că Rusia s-a retras din capitală, a pierdut mii de trupe și că președintele Volodymyr Zelensky este încă la putere, arată BBC.

Răspunsul lui: a fost o ”înțelegere greșită” a ceea ce se întâmplă. Oficialul de la Kremlin a mai precizat că Rusia a suferit ”pierderi semnificative de trupe și este o tragedie uriașă pentru noi”. El a adăugat că retragerea din regiunea Kiev și din nordul orașului Cernihiv a constituit un ”act de bunăvoință” pentru a ”ridica tensiunea” în timpul negocierilor de pace.

Dmitri Peskov a repetat că atacul Rusiei este o ”operație militară specială”, că Ucraina a devenit ”anti-rusă” și Rusia era ”foarte nervoasă” deoarece NATO ”începuse să se îndrepte spre granițele” sale.

Kremlinul a recunoscut până acum oficial că au murit 1.351 de militari. Un oficial NATO, citat în presa americană, a estimat că rușii ar fi pierdut între 7.000 și 15.000 de soldați.

Vezi si

Varșovia ar putea ajuta Ucraina să repatrieze bărbații de vârsta mobilizării

Ministrul apărării polonez Wladyslaw Kosiniak-Kamysz a anunțat că țara sa este pregătită să ajute Ucraina …