Tuesday , May 14 2024

Numerosi candidati au spus “pas” si celei de-a treia probe a bacalaureatului

Si `n cadrul probei de evaluare a competen]elor digitale sus]inut\ joi de c\tre o parte din candida]i, num\rul absen]ilor a fost destul de ridicat N cei care sper\ la o a doua [ans\ pentru a-[i finaliza studiile liceale se vor prezenta de luni, la probele scrise ale bacului
Evaluarea competen]elor orale fie de comunicare `n limba rom=n\, de limb\ str\in\ fie cele digitale au luat sf=r[it vineri, urm=nd ca de luni cei care sper\ la o a doua [ans\ pentru a-[i finaliza studiile liceale s\ se prezinte la probele scrise ale bacului.
O parte din candida]ii sesiunii din toamn\ a bacalaureatului au sus]inut `n cursul zilei de joi proba de evaluare a competen]elor digitale, prob\ ce s-a desf\[urat, `n unele centre de examinare, pe parcursul a dou\ zile.
Dac\ `n cazul primelor dou\ probe mai mult de o treime dintre candida]i nici m\car nu s-au sinchisit s\ se prezinte `n fa]a comisiei pentru a sus]ine proba pentru care tot ei se `nscriseser\ anterior, aceea[i situa]ie s-a ivit [i la proba de evaluare a competen]elor digitale.
La Colegiul “Petru Mu[at” din cei 24 de absolven]i `nscri[i pentru a sus]ine proba la liceului men]ionat, 12 au absentat. Din totalul celorlal]i, nou\ au ob]inut nivelul de competen]\ mediu, cu calificativul experimentat au fost evalua]i doi elevi, un singur candidat fiind evaluat ca fiind avansat.
Din cei 66 de absolven]i `nscri[i s\ sus]in\ examenul la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” s-au prezentat 45, dintre ace[tia [ase fiind evalua]i drept utilizatori medii, [ase au ob]inut nivelul de competen]\ avansat, iar 31 au fost nota]i cu calificativul experimentat.
La Colegiul Tehnic de Industrie Alimentar\, aceea[i doi din trei elevi `nscri[i au sus]inut proba digital\, procedurile `ncheindu-se dup\ numai c=teva zeci de minute.
N pu]ini “experimenta]i” [i `n celelalte jude]e
La nivel na]ional, conform unei centraliz\ri realizate de Centrul Na]ional de Evaluare [i Examinare rezultatele finale la primele probele ale sesiunii august – septembrie a examenului de bacalaureat sunt urm\toarele:
la proba A de evaluare a competen]elor de comunicare în limba român\, din totalul celor 11.909 elevi înscri[i s-au prezentat la examen 10.054 de candida]i, iar dintre elevii care au sus]inut proba men]ionat\ 31,69% au ob]inut nivelul de competen]\ mediu, 34,59% nivelul avansat, în timp ce 18,14% au ob]inut nivelul de competen]\ experimentat.
Luni, 29 august 2011, încep probele scrise ale sesiunii de toamn\ a examenului de bacalaureat. Prima proba pe care candida]ii o vor sus]ine este proba E. a), la limba [i literatura român\ pentru care s-au înscris `n ]ar\ 62.348 de candida]i. (Adelina TALPALARIU)

Vezi si

ADU, AUR, PSD și REPER, obligate de Biroul Electoral Municipal Suceava să respecte legea privind afișajul electoral

Viceprimarul Lucian Harșovschi a reiterat avertismentul pe care l-a făcut la adresa formațiunilor politice care …